Gå til sidens hovedinnhold

Felte konkurrent i PFU

Handelsbladet FK brøt god presseskikk da de anklaget konkurrenten for uheldig praksis.

Handelsbladet FK kom med sterke beskyldninger på lederplass mot konkurrenten Dagligvarehandelen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Klart brudd
Handelsbladets FKs avtroppende redaktør skrev blant annet at Dagligvarehandelen setter på trykk uredigerte pressemeldinger fra annonsørene, og at man selger «pakker» ved å koble annonser og redaksjonell omtale.

Dagligvarehandelen mente omtalen i lederartikkelen utløste en rett til å få komme samtidig til orde for å ta til motmæle.

Det mente også Pressens Faglige Utvalg, som enstemmig innstilte på at Handelsbladet FK hadde brutt god presseskikk.

- Pressen skal tåle mer enn andre, men her er det liten tvil om at dette er påstander som utløser kravet om mulighet til samtidig imøtegåelse, sa utvalgsmedlem Per Edgar Kokkvold på Journalisten.nos overføring fra dagens møte.

Klassekampen slapp med kritikk
Sektreteriatet i PFU hadde innstilt på brudd også når det gjaldt Jørgen Sandemoses klage på Klassekampen. Her valgte imidlertid utvalget å begrense konklusjonen til kritikk og ikke brudd.

Klageren mente Klassekampen, ved å nekte ham tilstrekkelig spalteplass, hadde avskåret ham fra å imøtegå et debattinnlegg hvor han ble anklaget for å ha fart med usannheter.

Utvalget mente det ikke var tvil om at avisen hadde opptrådt kritikkverdig, men at det altså ikke var så alvorlig at det kvalifiserte til karakteristikken «brudd på god presseskikk».

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken