RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Felte nabo-bjørk - må betale 36.000

Foto: Sarpsborg Arbeiderblad (SA.no)
Sist oppdatert:
En Sarpsborg-mann i 40-årene er i Sarpsborg tingrett dømt for skadeverk etter at han i fjor høst felte naboens bjørketre uten tillatelse.

Sarpsborg tingrett behandlet den noe spesielle straffesaken tidligere denne uka, og konkluderte med at Sarpsborg-mannen har gjort seg skyldig i rettsstridig å ha ødelagt en gjenstand som tilhørte en annen da han i fjor høst uten tillatelse eller samtykke fra naboen felte et bjørketre som sto på naboens eiendom i et villastrøk på Hannestad.

Jordskiftesak i 2009 Sarpsborg tingrett har i bevisvurderingen lagt vekt på de kart over eiendommene som ble framlagt under hovedforhandlingen, en avgjørelse fra Østfold jordskifterett i juli 2009 og forklaringene til naboen og sønnen til grunn for domfellelsen.

- Retten finner det bevist at det aktuelle bjørketreet, samt en svarthyll, en rogn og fem busker som han fjernet samtidig befant seg på naboens eiendom. Det vises til at bjørketreet var et tema i jordskiftesaken som et av to konflikttemaer mellom tidligere eier av tiltaltes eiendom og naboen, og er omtalt i avgjørelsen to ganger. Avgjørelsen ble forkynt for tiltalte i juli 2009, står det å lese i den ferske dommen, som er ført i pennen av tingrettsdommer Inger-Marie Landfald.

Sarpsborg-mannen nektet straffskyld, og hans forsvarer, advokat Per Magnus Bråthen, la ned påstand om at trefelleren måtte frifinnes både for tiltalen og erstatningskravet på 25.000 kroner.

Under rettssaken sist onsdag anførte forsvareren at treet var ulovlig etter naboloven § 2.

Les flere saker hos SA.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere