RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Schrøder, Tor Erik (Scanpix)

Fem år for politidrap

Sist oppdatert:
En mann (28) er dømt til fem års fengsel for å ha kjørt ned og drept en politimann på E18 ved Grimstad.

28-åringen dømmes for en rekke forhold, der uaktsomt bildrap og ran er de mest alvorlige. Han er videre dømt blant annet for å kjøre i ruspåvirket tilstand.

Aust-Agder tingrett har videre dømt mannen til å betale totalt 550.000 kroner til offerets kone og barn, skriver Agderposten.

Kom i høy fart
Det var natt til 4. mars i år at 28-åringen kjørte på og drepte politimannen Børge Ivarsen. Ivarsen og hans kollega var i ferd med å sette opp en politisperring og legge ut en spikermatte på E18 ved Grimstadporten.

28-åringen forsøkte å unnslippe politiet og kom kjørende i høy fart ut av tunnelen.

Hadde ikke tid til å følge instruksen
Mannens forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig, hevdet i rettssaken at politiet brøt egne instrukser rett før ulykken og at 28-åringen ikke så politimannen som kom løpende ut i veibanen.

Spesialenheten for politisaker etterforsket saken og henla den som intet straffbart forhold. I konklusjonen het det at polititjenestemennene på stedet ikke hadde tid eller mulighet til å stanse annen trafikk slik instruksen tilsier og at de heller ikke hadde god tid til å områ seg da de skulle sette opp en veisperring.

Spesialenheten mente likevel at plasseringen av politibilen ved sperringen var «noe improvisert» og skapte en farlig situasjon. Den skulle ha stått i motgående kjørefelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere