*Nettavisen* Nyheter.

Fem år uten tabber for Dan Børge

Lørdag inviterer Dan Børge Akerø til Idrettsgalla i Hamar OL-amfi. Kongen av lørdagsunderholdning kan se tilbake på fem direktesendinger uten tabber.

06.01.06 08:18

(SIDE2): - Jeg husker brannalarmen gikk en gang for to år siden. Ellers har vi sluppet unna sånne tulleting, forteller han til Side2.

- Vi lot som ingenting og fortsatte showet fordi det var falsk alarm. Det gjelder å planlegge godt når det sitter 3500 mennesker i salen og Kongen er tilstede, sier han videre.

God planlegging
Idrettsgallaen har som mål og hedre norske idrettsutøvere og folk som har lagt ned en solid innsats for norsk idrett. Juryen har i år nominert kandidater i 15 ulike klasser. Juryen har bestått av Jarle Aambø (juryleder), Karen Marie Ellefsen, Jan Erik Aalbu, Heidi Tjugum og Ådne Søndrål.

Med unntak av i fjor, hvor sendingen var en kombinert innsamlingsaksjon til tsunamiofrene, har gallaen stort sett vært skåret over samme lest.

- I år har vi en ny pris. Nemlig prisen for årets ildsjel. Jeg vet ikke hvem som får den men den skal gå til en person som er utenfor rampelyset og som har gjort en formidabel innsats for idretten.

Dan Børge er selv en aktiv idrettsmann og spiller både fotball og golf. Han gleder seg stort over at det for første gang er to golfere som er nominert.

- Henrik Bjørnstad er nominert under konsentrasjon og Marius Thorp er nominert i klassen årets nykommer.

Grete Waitz størst
- Hvem er Norges største idrettsstjerne gjennom tidene da?

- På kvinnesiden er det utvilsomt Grete Waitz. Det er verre på herresiden, men jeg sier Rosenborg-sirkuset. De har gjort en utrolig prestasjon både i eliteserien og i Champions League i mange år, sier han.

Silje Nergaard, Heine Totland, Marion Ravn og Lars Lillo Stenberg er blant de som skal opptre på Idrettsgallaen som sendes på NRK1 lørdag klokken 19.55

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.