RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem års fengsel for overgrep mot seks mindreårige

Haugesund (NTB): En 19-årig mann fra Karmøy er i tingretten dømt til fem års fengsel for seksuell omgang med seks mindreårige. Ett av ofrene var under 14 år.

19-åringen er i Haugaland tingrett også dømt til å betale erstatning på til sammen 280.000 kroner til de seks ofrene, skriver Aftenbladet.

Mannen ble frikjent for å ha skaffet seg seksuell omgang ved å bruke vold eller truende atferd. Den ene meddommeren mente han også måtte dømmes for dette, men tingrettsdommeren og den andre meddommeren mente det var tvil om hva som virkelig skjedde mellom den tiltalte og den aktuelle jenta. Det var på et senere tidspunkt frivillig kontakt mellom de to, og det gikk lang tid før forholdet ble anmeldt, understreker rettens flertall.

Dommen omfatter også et tilfelle av uanstendig atferd overfor en person under 16 år. Retten legger i skjerpende retning vekt på at 19-åringen hadde seksuell omgang med en mindreårig person også etter at han hadde sittet i varetekt, siktet for flere av forholdene som han senere ble tiltalt for. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere