Gå til sidens hovedinnhold

Fem avtalte boksigneringer med Hege Storhaug er avlyst

- Beslutningen om å nekte Hege Storhaug forfatterbesøk for boksignering er et oppsiktsvekkende angrep på ytringsfrihet, mener lokal debattant.

SKIEN (Telemarksavisa): På få uker har hun solgt 17 000 eksemplarer av boken «Islam – den 11. landeplage. Likevel blir det ikke noe av en avtalt og planlagt boksignering for publikum i Porsgrunn, Skien og Stathelle.

Foruten stedene Telemark skulle Hege Storhaug også komme til Sandefjord og Larvik lørdag.

– Jeg har takket nei til det, det er mange grunner til det før jul. Men jeg må bare henvise deg til Jon Georg Husby, som er innkjøpssjef for Ark sentralt, sier butikksjef Katrine Ramberg i Ark på Down Town.

Hun oppgir ikke noe nummer til Husby, men sentralbordet til Ark, som er stengt når TA ringer.

Det hevdes at ledelsen i ARK-kjeden har organisert en boikott av Storhaug i Vestfold og Telemark. Flere lokale forhandlere skal ha ønsket å holde boksignering, men har blitt bedt om å si nei, skriver Telemarksavisa.

- Det stemmer ikke for min del, sier Ramberg.

Artikkelen fortsetter.

Var avtalt fem boksigneringer

Hege Storhaug er forfatter, journalist og informasjonsleder hos Human Rights Service, og har skrevet høstens debattbok og er også nominert til årets navn.

Det var avtalt og planlagt boksignering for publikum hos Ark-bokhandlere i Sandefjord, Larvik, Porsgrunn, Skien og Stathelle – 12. desember.

– Beslutningen hos ARK-bokhandlerne om å nekte Hege Storhaug forfatterbesøk for boksignering kommende lørdag, er et oppsiktsvekkende angrep på ytringsfrihet og forfatterskap i Norge. Oss bekjent er det første gang dette har skjedd i norsk historie, sier Bjørn Mellebye i Larvikdebattforum.

Han mener det representerer en uakseptabel boikottaksjon fra Ark-kjeden og stygt forsøk på hindre bokaktuelle Hege Storhaug å møte sitt store publikum i Vestfold og Telemark hvor salget av «Islam – den 11. landeplage» går unna i rekordfart. På få uker har boka hittil solgt 17 000 eksemplar, og stadig nye opplag må bestilles.

- Direkte misvisende

Flere av bokhandlerne har begrunnet avslagene med frykt for trusler, bråk og demonstrasjoner rundt et besøk av Hege Storhaug og henviser til informasjon de har mottatt fra politiet i Larvik.

– Dette er direkte misvisende! Politistasjonssjef Tor Eriksen ved politiet i Larvik har i en samtale 4. desember avvist at slik informasjon er formidlet til bokhandlerne og at politiet har ingen motforestillinger mot lokale besøk av Hege Storhaug. Tvert imot er politistasjonssjefen tydelig på at ytringsfrihet skal finne sted i henhold til norsk lov, mener Mellebye.

Hege Storhaug har på sin omfattende foredragsturne´ i høst – og i sitt 20 år lange arbeid som journalist, forfatter og foredragsholder i kampen for ytringsfrihet og likestilling og mot tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og radikal islamisme – aldri opplevd verken trusler eller uro/demonstrasjoner på sine arrangementer Norge rundt, forteller Mellebye.

De som gjerne vil møte Hege Storhaug, får anledning til det. I januar og februar neste år blir det arrangert åpne folkemøter i Vestfold og Telemark. Tidspunktet for dette vil bli annonsert senere.

Les flere saker hos Telemarksavisa.

Kommentarer til denne saken