RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Flere beboere ble evakuert fra hus i området ved en butikk og en båthall som sto i full fyr på Fillan kai på Hitra i Sør-Trøndelag.
Flere beboere ble evakuert fra hus i området ved en butikk og en båthall som sto i full fyr på Fillan kai på Hitra i Sør-Trøndelag. Foto: Bjørn L. Rønningen / Hitra-frøya (NTB Scanpiix)

Fem beboere evakuert etter Hitra-brann

Fem personer måtte tilbringe natt til tirsdag på hotell på grunn av brann på Fillan kai på Hitra i Sør-Trøndelag.

De fem ble evakuert fra sine boliger på grunn av giftig røyk. Andre naboer valgte frivillig å finne andre steder å sove for natten, opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

De nærmeste husene ligger 40-50 meter unna butikken Alfo og et tilhørende lager, der brannen startet mandag kveld.

Brannen var kraftig og det ble hørt smell. Det var ikke mulig å slokke brannen, og brannmannskapene lot derfor butikken og lageret brenne ned på kontrollert vis, samtidig som det pågikk etterslokking gjennom natten. Ingen personer ble skadd.

Utstyrsbutikken Alfo selger arbeidsklær, fiskeutstyr, verktøy og båtutstyr. Det var mye brennbart materiale i butikken, blant annet kunstgjødsel og oljeprodukter, og store verdier gikk trolig tapt i brannen. Lageret som er tilknyttet butikken, er oppbevaringsplass for båter, bobiler og campingvogner.

Brannen skal ha startet i byggets andre etasje, men det er foreløpig for tidlig å si hva som kan være årsaken, ifølge politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere