RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem bjørner felt - jakt på ytterligere to

Trondheim (NTB): De siste ukene er det blitt skutt fem bjørner etter vedtak fra Direktoratet for naturforvaltning. Det pågår for tiden jakt på ytterligere to bjørner - i Hedmark og Sør-Trøndelag.

Bjørnene er felt i Hattfjelldal i Nordland, i Midtre Gauldal på grensen til Holtålen i Sør-Trøndelag, på Hedmarksvidda, ved Lillehammer i Oppland og i Tokke i Telemark.

Dessuten kan det være aktuelt å felle én bjørn i Neiden i Finnmark, men det er ikke påvist bjørn i området, opplyser Direktoratet for naturforvaltning (DN).

Etter at lisensfellingen på bjørn var avsluttet høsten 2011, varslet DN at ytterligere felling kunne være aktuelt i utvalgte skadeområder. Årsaken var at bare en liten del av kvoten ble tatt ut i høst gjennom lisensfelling.

- Vilkårene for å åpne for felling er at områdene ligger i prioriterte beiteområder, at de har hatt betydelig skade over år og at andre tiltak er prøvd uten at man har lyktes. Med bakgrunn i dette ble særlig områdene Neiden, Hattfjelldal, Holtålen og Hedmarksvidda prioritert for uttak, sier DN-direktør Janne Sollie.

Det er Statens naturoppsyn som står for fellingen, i samarbeid med lokale fellingslag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere