RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem bomber rammet T-banestasjoner i Kairo

Sist oppdatert:
Flere personer ble såret da fem hjemmelagede bomber eksploderte på fire T-banestasjoner i Kairo i morgenrushet onsdag. Også ved en rettsbygning gikk det av en bombe.

Én person ble såret da eksplosiver som var festet på en bil, gikk av utenfor et rettsbygg i hovedstaden Kairo onsdag morgen, opplyser generalmajor Alaa Abdel Zaher.

Fire av bombene mot T-banestasjonene gikk av med få minutters mellomrom midt i rushtrafikken onsdag morgen, mens en femte gikk av noen få timer senere.

Ifølge en politimann er det snakk om hjemmelagede bomber med lav intensitet.

Blant stasjonene som ble rammet, er Ghamra i Kairo sentrum, Hadayek al-Kobba i den nordlige delen av byen og Shubra El-Kheyma og Ezbet al-Nakhl i utkanten av den egyptiske hovedstaden.

En mann som bar på en av bombene i vesken sin, er blant de sårede.

På Ghamra-stasjonen var bomben plassert i en søppeldunk, opplyser en tjenestemann i innenriksdepartementet.

Egypt har opplevd en rekke angrep siden hæren avsatte den folkevalgte, islamistiske presidenten Mohamed Mursi i juli i fjor.

Da tidligere hærsjef Abdel Fattah al-Sisi ble tatt i ed som landets nye president tidligere i juni, lovet han å gjeninnføre ro og orden i landet. (©NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere