RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem døde på Everest

Sist oppdatert:
Rekordmange har nådd toppen av Everest de siste dagene. Men noen kommer ikke hjem igjen.

Det er helt texas på Everest nå. Hundrevis av klatrere utnytter værvinduet som åpnet seg 15. mai, og jager mot toppen. Koste hva det koste vil. Alexander Abramov leder en av ekspedisjonene, og forteller til Everestnews.com at noen har stjålet to av de atten oksygenflaskene de hadde lagt ut til sine deltakere.

Dødstallene stiger
På tross av fine forhold og godt vær på Everest stiger dødstallene. Så langt skal fem være omkommet i forsøket på å nå toppen av verdens høyeste fjell.

Allerede 27. april ble en sherpa drept da han fikk en isblokk i hodet på sørsiden av fjellet. Fire stykker skal ha omkommet under rushet 16. mai.

En japaner skal ha dødd av utmattelse på Second step, ifølge en melding etter å ha vært på toppen. To koreanere skal ha blitt tatt av steinsprang på sørsiden, og en tsjekker skal ha blitt dårlig på vei opp, og returnerte til C3 der han døde.

Odd Harald Hauge fortalte at det lå en død japaner utenfor teltet deres da de returnerte til C3 16. mai, men dette kan også ha vært tsjekkeren.

Gå på egne bein
Flere kommer til å dø før årets sesong er over. I gjennomsnitt omkommer det en for hver femtende som når toppen. På Everest finnes det ikke noe hjelpekorps. Kommer du deg ikke ned til Camp 3 på egne bein, så blir du på fjellet.

Her finner du Everest-veteran Jon Gangdals tanker om de etiske sidene ved å klatre Everest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere