Gå til sidens hovedinnhold

- Fem demonstranter drept i Ukraina

Kiev (NTB-AFP-DPA): Fem aktivister er drept og om lag 300 såret i sammenstøt med politiet i Ukrainas hovedstad Kiev, ifølge demonstrantenes helsesenter.

- Foreløpig har vi fem drepte. Rundt 300 er såret fra midnatt og fram til nå, opplyser helsesentrets koordinator Oleg Musij til radiostasjonen Hromadske, som står på demonstrantenes side.

Ifølge avisa Ukrainska Pravda er fire av de fem som er funnet døde, blitt skutt. En person skal ha dødd etter å ha falt fra taket på et fotballstadion.

Onsdag morgen ble det meldt at to personer var skutt og drept. Minst én av dem falt som offer for politiets skarpskyttere, opplyser meddemonstranter.

Det var intense kamper i byen i formiddagstimene, der demonstranter kastet brannbomber og steiner mot politiet. Opprørspolitiet på sin side beskyttet seg med skjold og skjøt gummikuler og sjokkgranater, såkalte distraksjonsgranater.

Sveriges utenriksminister Carl Bildt kaller situasjonen ekstremt alvorlig og holder det ukrainske regimet ansvarlig for at uroen har økt dramatisk den siste tiden. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping