*Nettavisen* Nyheter.

Fem døde i skipsulykke - fortsatt søk etter savnede

Isola del Giglio (NTB-AFP-Reuters): To menn ble søndag funnet døde inne i det forliste cruiseskipet Costa Concordia. Men 10-15 personer er fortsatt savnet, og søket etter overlevende fortsetter for fullt.

15.01.12 18:15

Kystvakten opplyste søndag ettermiddag at to eldre menn var funnet døde. Dykkere fant likene i den bakerste delen av skipet, som ligger under vann. Stedet mennene ble funnet på, skal ha vært et møtepunkt på båten.

Allerede natt til lørdag ble det funnet tre omkomne etter at skipet gikk på grunn ved øya Giglio med over 4.200 mennesker om bord kvelden før.

I morgentimene søndag hørte redningsmannskaper lyder fra innsiden av skipet og fikk etter hvert kontakt med en innesperret person. Noen timer senere ble det opplyst at sjefen for cruiseskipets lugarservice, Marrico Giempietroni, var funnet i live og hentet ut i god behold.

Det er svært krevende for redningsarbeiderne å ta seg fram inne i det kantrede skipet, som delvis er under vann.

- Dette er en risikabel operasjon. Skipet ligger på 30 meters dyp, men kan lett skli videre nedover og synke helt, sier Cosimo Nicastro, talsmann for kystvakten.

Natt til søndag ble også et ungt ektepar reddet ut av cruiseskipet. Det tok en stund før brannmannskapene greide å nå fram til paret fra Sør-Korea, som var innesperret i en lugar. (©NTB)

Annonsebilag