RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MICHEL KRAKOWSKI (Afp)

Fem drept og 120 skadet i granatangrep

Sist oppdatert:
Tidligere straffedømt våpensamler gikk amok med sprengstoff og kalasjnokov automatgevær i Liège i Belgia.

Dødstallene stiger. Nå er fem mennesker bekreftet omkommet og over 120 skadd etter at en person angrep et julemarked i byen Liège øst i Belgia med eksplosiver og automatgevær.

Gatene i den belgiske storbyen var tettpakket med av folk på juleshopping da en mann klatret opp på et tak og kastet tre granater inn i folkemengden. Deretter begynte han å skyte på mengden med et kalasjonov automatgevær.

Etter å ha drept fem og skadet flere titalls, valgte gjerningsmannen å ta sitt eget liv.

Gjerningsmannen er identifisert som den 33 år gamle sveiseren Nordine Amrani. Han var kjent for politiet fra før av, og han skulle ha møtt politiet senere på dagen.

Tenåringer drept
Under en pressekonferanse med belgisk politi i ettermiddag, ble det opplyst at to gutter på 15 og 17 år og en 65 år gammel kvinne er blant de drepe.

Senere døde et 23 måneder gammelt barn og en 20 år gammel kvinne av skadene.

Et 18 måneder gammelt barn ble også kritisk skadd i angrepet, og legene kjemper for å redde livet til barnet.

Julemarked
Der angrepet skjedde var det et julemarked, som har omkring 1,5 millioner besøkende hvert år, skriver NTB.

Det ble tidligere meldt om at det kunne være flere gjerningsmenn, men ifølge politiet dreier det seg kun om én gjerningsmann.

Pågikk skyting
Det pågikk en politijakt i området, og det pågikk skyting en times tid etter angrepet, ifølge 7s7 Télévision. Folk på stedet ble bedt om å søke dekning innendørs.

Vitner forteller at en person på rundt 40 år utløste flere eksplosiver på holdeplassen, der det oppholdt seg mange mennesker. Vitner forteller at de hørte fire eksplosjoner og at man også hadde hørt flere mindre eksplosjoner som kunne være skudd.

«Thunderflash»
Eksplosivene som er brukt, skal være av en type som kalles «Thunderflash».

Thunderflash-eksplosivene er laget for stridstrening, men milde versjoner brukes også til paintball. Fotballpøbler har tidligere blitt pågrepet for å bruke denne typen eksplosiver.

Av skytevåpen er det blitt brukt kalasjnikov automatgeværer.

Politiet har så langt ikke kunnet svare på pressens henvendelser om angrepet. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet eller hva som er motivet. På nettet spekuleres det på at angrepet er en hevn eller at det dreier seg om et fluktforsøk knyttet til en pågeånde rettssak. Dette er opplysninger som ikke på noen måte er bekreftet.

Her ser du video fra stedet:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere