RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem drept under bombing av sykehus i Gaza

Sist oppdatert:

Gaza by (NTB-AFP-Reuters): Minst fem personer ble drept og et titall såret under et israelsk angrep mot et sykehus på Gazastripen mandag.

Redningsmannskaper opplyser at tredje etasje i Al-Aqsa-martyrenes sykehus i området Deir al-Balah ble truffet av granater fra en stridsvogn. Foreløpige tall viser at minst 15 personer ble såret, både pasienter og medisinsk personale.

Flere granater i området

En talsmann for sykehuset sier at tredje etasje inneholder operasjonsstuer og en intensivavdeling. Flere granater slo ned i området rett rundt sykehuset, men det ser ut til at det bare er snakk om ett direkte treff.

Røde Kors er blitt bedt om å bistå med evakuering av sykehuset.

Det er så langt ikke gitt noen kommentar til skytingen fra israelske myndigheter. Ved tidligere tilfeller av angrep mot sykehus har israelerne sagt at Hamas bruker sykehusområder som oppskytingsplass for raketter.

Ekstraordinært møte

FNs råd for menneskerettigheter i Genève er innkalt til et ekstraordinært møte for å drøfte den pågående militæroffensiven i Gaza.

Det er Egypt, på vegne av den arabiske verden, og Pakistan, som representant for Organisasjonen for islamsk samarbeid, som har bedt om møtet onsdag.

FNs sikkerhetsråd i New York holdt søndag et krisemøte om krigshandlingene i Gaza og ba om øyeblikkelig våpenhvile.

Over 500 mennesker er blitt drept og rundt 3.150 skadd siden opptrappingen av konflikten 8. juli. På israelsk side er det meldt om 20 drepte, hvorav to sivile.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere