*Nettavisen* Nyheter.

Fem drept under protester i Egypt

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Tusenvis av egyptiske islamister trosset militæret og samlet seg i sentrum av Kairo og i andre byer fredag. Minst fem personer skal ha blitt skutt og drept.

04.10.13 19:42

Ikke bare i hovedstaden, men også i Alexandria og to byer ved Nildeltaet marsjerte tilhengere av eks-president Mohamed Mursi. Protestene er det mest ambisiøse forsøket på å utfordre de militære myndighetene siden en protestleir ble revet under en svært blodig aksjon i midten av august.

Et stort antall soldater og politi var utplassert for å stanse demonstrantene, og flere steder ble det meldt om gatekamper.

Ved Tahrir-plassen i sentrum av Kairo var det også møtt fram motdemonstranter, som kastet stein mot islamistene. De svarte med å kaste steinene tilbake.

Skuddene ved Tahrir-plassen skal ha vært rettet mot demonstranter som like før hadde blitt presset vekk fra plassen av sikkerhetsstyrker. Mursi-tilhengerne skal før dette ha forsøkt å ta seg inn på plassen fra flere hold, mens sikkerhetsstyrkene skjøt tåregass for å holde dem unna. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.