*Nettavisen* Nyheter.

Fem falt i sjøen da bro kollapset

Foto: Schrøder, Tor Erik (SCANPIX)

Dramatisk avslutning på Quart-festivalen.

05.07.09 12:53

Fem personer falt i sjøen da en bro over til en lekter som brukes av Quart-festivalen i Kristiansand, knakk sammen litt før klokken 01 natt til søndag.

Politiet fikk melding om uhellet på Quart Marina på Odderøya like over midnatt. Dykkere gikk i vannet for å lete etter flere, men ingen er savnet, melder NTB.

Quart Marina har to lektere som rommer marinaens restaurant og bar og kaiplass for passasjerer. Det er plass til flere hundre personer på lekteren der landgangen knakk.

– Hoppet på broen
I en pressemelding opplyser Quart-festivalen at de fem personene som gikk i vannet, er i god behold.

– På grunn av stor pågang til lekteren etter Young Jeezy konserten, fikk vi en brist i langgangen opp til lekteren Berta. Langgangen hadde en god konstruksjon og var godkjent av politi og brannvesen før åpning. På grunn av kødannelse og ivrige gjester ble det en del hopping på broen, som tilførte en brist i treverket, skriver festivalen.

En av de som falt i vannet ble brakt til legevakten.

– En av gjestene klagde på hodevondt og ble for sikkerhetsskyld brakt til legevakt for observasjon. Hun er nå sjekket ut av legevakten og er hjemme i god behold, står det i pressemeldingen.

Dykkere ble tilkalt, og kom raskt til stedet.

Evakuerte gjestene
Festivaldeltakerne som falt i vannet ble i natt tatt hånd om, og vil ifølge Quart-festivalen få erstattet personlige eiendeler som ble ødelagt.

– Gjestene på lekteren ble umiddelbart og i rolige former, ført igjennom utgangen på venstre side i samarbeid med vakthold og politi og kunne videre fortsette festivalopplevelsen på Beach scenen, skriver festivalen.

Området er nå sperret av og politiet vil gjøre ytterligere undersøkelser på stedet søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.