RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem fantastiske eventyrspill

Sist oppdatert:
Mange spill er eventyrlig gode, her er fem av de aller beste.

(Spillmagasinet): Det går år og dag mellom hver gang vi ser et godt eventyrspill. Sjangeren regnes for døende av mange, men det ryktet er kanskje overdrevet?

Eventyrlig:De ferskeste eventyrene.
Web-TV:Vi ser på eventyrspillenes historie.

Eventyrsjangeren kjennetegnes av en god historie, et godt persongalleri og utfodrende og kreativ problemløsning. Det gjør gode eventyrspill tidløse og selv gamle 2D-spill tåler tidens tann.

Her er noen av våre favoritter:

Monkey Island-serien

Monkey Island er kanskje den mest kjente serien blant eventyrspillene, og da helst det først og andre spillet i serien. Med det tredje, som likevel er et svært godt spill, begynner vi å se forfallet mot «Monkey Island 4». Du styrer en liksompirat i en sjarmerende 2D-verden full av humor og løser oppgaver i en rekke spennende historier. Spillet er like aktuelt i dag som for 15 år siden. Anbefales på det varmeste.

Indiana Jones & The Fate of Atlantis

Du styrer Indiana Jones og du skal finne (tata..) Atlantis. En engasjerende historie med flotte damer, mye action og morsomme og utfordrende oppgaver. Det er er enkelt og greit Inidiana Jones på sitt aller beste - kanskje bedre enn filmene. Finnes fremdeles i velassortere spillbutikkene.

Kings Quest

Hva kan vi si om «Kings Quest» som ikke allerede er sagt? Spillserien er den eneste på lista du faktisk kan dø i, men de glimrende oppgavene og den gode historien er verdt frustrasjonen. Regnes som de aller beste eventyrspillene, men er faktisk ikke blant Spillmagasinets førstevalg.

Day of the Tentacle

Dette spillet er så fantastisk bra at vi kan nesten ikke få anbefalt det nok, muligens det morsomste eventyrspillet noen sinne. Historien er like vill som oppdragene du får. Du må holde tunga rett i munnen for å klare oppgavene hvor du befinner deg i tre forskjellige tidsperioder. Dessuten får du erte amerikanske presidenter, noe som bør være en daglig foreteelse for folk flest også i dag.

Fahrenheit

Vi har fått plass til et nyere spill på listen også. «Fahrenheit» er det nærmeste du kommer en interaktiv film, hvor historien er så godt fortalt at det er umulig å ikke bli hekta. Spillet er kanskje ikke så vanskelig, og faller ikke inn under den tradisjonelle eventyrsjangeren, men verden går som kjent videre.

Om ikke disse spillene fenger interessen kan du også ta en titt på «Sam & Max», «Full Throttle», «Grim Fandango», «The Dig», «Broken Sword 1 & 2» og «Den lengste reisen».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere