RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EA)

Fem fantastiske spillrekorder

Sist oppdatert:
En gruppe på ni nordmenn har skrevet seg inn i dataspillhistorien. Her er våre fem favorittrekorder.

«Halo: Reach» dro inn 200 millioner dollar det første døgnet spillet var i salg. 1,3 milliarder kroner er en svimlende inntekt i løpet av 24 timer, men «Reach» kommer likevel ikke i nærheten av spillet som er kronet som verdens mestselgende dataspill av Guinnesss World Records.

Boken ble presentert med brask og bram torsdag da Ronny Frimann tok ny verdensrekord i Rap Jumping ned glassveggen på Oslo Plaza.

Guinness World Records har en egen utgivelse spesielt dedikert til spill, men har likevel fått plass til noen ekstra spektakulære rekorder i denne boken. Her er våre favoritter:

Størst inntekt fra et underholdnings-produkt på 24 timer

Ikke så overraskende kanskje: «Call of Duty: Modern Warfare 2» genererte 401 millioner dollar - eller rundt 2,6 milliarder kroner - i løpet av de det første døgnet etter den internasjonale utgivelsen 11. november 2009. Dette er forøvrig nok til å slå alle filmer, musikkutgivelser og tidligere dataspill, ifølge rekordboken.

Verdens mest solgte dataspill

Det mest solgta dataspillet gjennom tidene er det imidlertid Nintendo som har. Men det er verken Mario, Zelda eller Donkey Kong som er vinneren. Verdens mest solgte dataspill er «Wii Sports». 45,7 millioner eksemplarer er solgt siden 2006 og frem til mai 2009. Grunnen er naturligvis at spillet følger med alle Wii-konsoller som selges.

Mest detaljerte dataspillfigur

Lara Croft i «Tomb Raider: Underworld». Figurmodellen av den brystfagre heltinnen består av 32.816 rendrede polygoner mens man spiller.

Lengste racingspillmaraton

Tidligere markedsjef Hans Moe i EA Norge er med i Guinness World Records. Sammen med Rolf Loraas, Alexander Mørk, Lars-Christian Klingstrøm og en rekke andre nordmenn spilte han «Need for Speed: Shift» i 25 timer på Oslo City fra 18. til 19. september 2009.

Lengste fotballspillmaraton

Dermed slo Moe og co. rekordgjengen i «FIFA 10» med én time. Gruppen med spillere fikk rekorden for verdens lengste fotballspillmaraton etter 24 strake spilltimer på Victoria Station i London fra 27. til 28. januar 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere