Gå til sidens hovedinnhold

Fem fete flashspill

Sitter du der og surfer og vet ikke helt hva du skal ta deg til? Her er fem gode, gamle forslag.

(Spillmagasinet): Nettet bugner av nettspill - av varierende kvalitet. Vi i Spillmagasinet har den heldige oppgaven at vi spiller, mye, også nettspill.

I spalten «Fem fete flashspill» vil vi trekke frem og linke til de beste nettspillene vi finner (så slipper du å spille alt det søppelet vi også prøver).

Denne gangen har vi konsentrert oss om de «gode, gamle spillene» - som naturligvis også finnes i diverse nettversjoner. Alle spillene er hentet fra nettsiden Game Oldies, vel verdt en titt.

Flash MarioBross
Flash MarioBross

Flash MarioBross

Super Mario er et spill absolutt ingen normalt oppegående personer har unngått å høre om, og det finnes også en rekke versjon av spillet på nett.

«Flash MarioBross» er blant de aller beste, med enkel kontroll og uten for mye fiksfakseri. Det er Super Mario, helt enkelt.

[ Start spillet her ]

Sonic
Sonic

Sonic

Mange tror det er Bowser som er Marios argeste fiende, men det er naturligvis feil. Den virkelige kampen foregår utenfor spillene og der er det er den iltre, blå tassen Sonic the Hedgehog spurter i spissen.

Også dette spillet er herlig tro mot originalversjonen, og kan stjele timesvis av arbeidstimer.

[ Start spillet her ]

Space-Invaders
Space-Invaders

Space Invaders

Ahh, «Space Invaders». Dette klassiske, eviggamle spillet går aldri av moten og underholder like mye i dag som da det kom i 1978. Denne flashversjonen er, som de to ovenfor, like enkel og banal som originalen.

Det sies at spillet er et svar på den kalde krigen og USAs og Russland kappløp om å nå ut i rommet. Morsomt er det i alle fall.

[ Start spillet her ]

Street Fighter 2
Street Fighter 2

Street Fighter 2

«Street Fighter 2» er todimensjonelt slåssspill så bra som man får det. I denne flashversjonen kan du bruke alle spark og slag samt spesialbevegelsene fra originalspillet, og det sitter som juling. Du kontrollerer Ryu, og det kan være en idé å skaffe seg en kjapp oversikt over kontrollene før du starter.

[ Start spillet her ]

Asteroids
Asteroids

Asteroids

Det finnes en rekke oppfølgere og nye versjoner av dette spillet (som det utmerkede konsollspillet «Geometry Wars»), men «Asteroids» er originalen.

Du styrer et lite trekantet romskip og må skyte ned asterioder og fiendtlige skip før de treffer deg.

[ Start spillet her ]

Tidligere spill i spalten:
#1 | #2 | #3

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger