RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem fiskere hentet opp fra havet etter stor redningsaksjon

BÅTSFJORD: Bilde fra redningsskøyta Reidar von Koss som fredag morgen er på vei til stedet 60 nautiske mil nord for Båtsfjord der en 75-fots fiskebåt har forlist.
BÅTSFJORD: Bilde fra redningsskøyta Reidar von Koss som fredag morgen er på vei til stedet 60 nautiske mil nord for Båtsfjord der en 75-fots fiskebåt har forlist. Foto: Rs Reidar Von Koss / Redningsselskapet (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Mannskapet på fem er reddet fra en redningsflåte etter at en fiskebåt forliste tolv mil nord for Båtsfjord natt til fredag.

En omfattende redningsaksjon ble satt i verk for å redde de fem fiskerne etter at fiskebåten forliste tolv mil nord for Båtsfjord natt til fredag.

– Jeg har ikke noe mer informasjon nå om tilstanden til de fem, men det ser ut til at de har det bra, sier redningsleder Frode Iversen til NTB.

Det var et Sea King-helikopter som natt til fredag observerte to redningsflåter i området. Den ene av flåtene viste seg å inneholde alle de fem personene, og de ble hentet opp fra sjøen av helikopteret, opplyser Iversen.

- Det gikk raskt

Hongset sier at de fikk melding via kystradioen i Vardø om at en fiskebåt tok inn vann. Relativt raskt etterpå forsto de at båten kom til å synke, sier Hongset.

Hovedredningssentralen ble varslet om det dramatiske båtforliset i Barentshavet i 3.30-tiden. Det var et mannskap på fem om bord i fiskebåten.

- Mannskapet sa de gikk over bord, men vi vet ennå ikke om de har gått i en redningsflåte eller om de ligger i sjøen. Vi tar utgangspunkt i at de flyter i sjøen, sier Hongset.

Sju båter

HRS kjenner ennå ikke identiteten til de fem, men mannen som ringte og varslet om at fiskebåten deres var i ferd med å synke, var norsk. Fiskebåten er registrert i Nord-Norge.

- Vi har iverksatt en redningsaksjon til fiskebåtens posisjon. Vi har ressurser fra Redningsselskapet, et redningshelikopter er på vei fra Banak, og en maskin med varmesøkende kamera er på vei fra Hammerfest, opplyste Hongset.

Tre sivile fartøyer, deriblant fraktebåter, endret kurs for å gå til havaristen - i tillegg til tre fartøyer fra kystvakten og en redningsskøyte.

Østlig kuling

- Det blåser ganske sterk vind i området. Dermed vil det ta lengre tid enn normalt å komme fram, opplyste Hongset.

Redningsselskapet opplyser at de har sendt redningsskøyta Reidar von Koss til stedet. De forteller om svært dårlig vær i området, med østlig kuling.

Den forliste fiskebåten er på 75 fot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere