Fem hemmeligheter om «Killzone 2»

Lite innblikk i hvordan et av PS3s beste skytespill ble skapt.

13.03.09 12:51

(Spill): Nettsiden PS3 Attitude har lurt utviklerne av «Killzone 2» ned en mørk bakgate på planeten Helghan og presset dem til å avsløre noen av triksene som ble brukt for å skape det beste skytespillet til Playstation 3.

LES ANMELDELSEN: Et digitalt mesterverk

Figur basert på to ansatte

I det originale «Killzone» traff du såvidt på menig Billinghurst. Oppgaven hans var å enkelt nok å eksortere deg videre til neste brett, og siden så du ham aldri igjen. Før nå. I «Killzone 2» er Billinghurst tilbake i en kort opptreden, og har desstuen steget i gradene til korporal.

Det interessante ved korporalen er at han er basert på to personer ansatt i Guerilla Games. Navnet kommer fra brettdesigneren Stuart Billinghurst, mens ansiktet er modellert etter den tidligere animatøren Gino Dammers.

Våpen laget med bildeler

Boltepistolen VC21 og rifla VC5 er fantasivåpen og for å skape dem brukte utviklerne deler fra gamle biler. Dessverre skriver ikke PS3 Attitude hvilke biler delene er hentet fra.

Superrealistisk

Apropos. Våpnene i spillet som faktisk eksisterer i virkeligheten er mer virkelighetstro enn du kanskje aner. For å gjøre dem så realistiske som mulig filmet Guerilla skuddsalver fra de ekte våpnene med høyhastighetskamera. Eksplosjonene er dokumentert i 2000 rammer pr sekund (!) og så brukt til å animere skuddene i spillet.

Irritér en kompis til døde

Normalt sett blir man ikke belønnet for å skyte lagkamerater, men i «Killzone 2» er det annerledes. Som en slags bonus i spillet kan du irritere en lagkamerat nok til at han vender seg mot deg.

Slik gjør du det: I historiedelen skyter du på en av de andre i troppen til han går ned for telling og oppliver ham igjen. Gjør dette noen gang til og han blir til slutt så lei at begynner å slyte tilbake. Artig? Ja. Praktisk? Nei.

Smi mens liket er varmt

En av trofeene i «Killzone 2» heter «Sikkerhet først» og oppnås når du har skutt 100 hjelmer av hodene til helghastene. Det du kanskje ikke vet er at de fiendtlige soldatene ikke trenger å være levende når du klinker hjelmen av ... Så når du kruttrøyken har lagt seg etter en skuddveksling, ta en ekstra runde og skyt på stillestående blink.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.