RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem hus og en bro tatt av vannmassene - flere hus truet

Elven Opo i fullt driv nedover mot Odda har allerede revet med seg fire hus.
Elven Opo i fullt driv nedover mot Odda har allerede revet med seg fire hus. Foto: Eli Lund (Hardange Folkeblad)
Sist oppdatert:
Fem hus er foreløpig tatt av flommen i Odda i Hordaland natt til onsdag.

Siste nytt: De enorme vannmassene har ført til at ei bru i Odda har rast sammen. Det er fundamentet på østsiden av brua som går over Opoelva, som har kollapset, melder NRK.

Les også: Alt om flommen på Vestlandet

Onsdag morgen var det klart at fem hus foreløpig var tatt av flommen i Odda. Flere innbyggere er evakuert, og det fryktes at flere hus blir revet med av vannmassene etter at Opoelva har gått langt over sine bredder.

Følg utviklingen på flommen på Vestlandet og mannen i Romsdalen her.

Fem hus er foreløpig tatt av flommen i Odda i Hordaland natt til onsdag. Ved 6-tiden onsdag morgen ble 15 personer på Hjøllo på østsiden av elven også evakuert. Også på denne siden er det fare for utglidning av masse. Politiet utelukker ikke at flere hus vil gå tapt i flommen.

Grunnen under flere hus er truet fordi elven Opo – som renner gjennom Odda sentrum – har gått langt over sine bredder.

- Vannføringen er så stor at den graver ut grunnen under husene. Vi har evakuert over 30 personer, men heldigvis er ingen skadd, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NTB litt før klokken 4.

En buss og en garasje er også blitt offer for vannmassene, og en annen buss er i faresonen. Bussen står parkert like ved en bensinstasjon, og ifølge politiet overvåker brannmannskapene området i tilfelle vannmassene skal grave ut drivstofftankene som ligger under bakken på stasjonsområdet.

OPO: Sterke krefter i sving nedover mot Odda.


- Situasjonen er på langt nær avklart. Husene som føres ned av elven vil snart komme til en avstengt bru litt sør i Odda, og vi følger nøye med på situasjonen sammen med brannmannskaper og Sivilforsvaret, sier Kronen.

Tirsdag kveld ble det satt i gang forberedelser til evakuering av Odda sykehus etter at en oksygentank kom under vann. Det var frykt for eksplosjon, noe som gjorde at det ble vurdert å evakuere de 18 pasientene ved sykehuset. Men da det ble klart at det ikke var noen eksplosjonsfare, ble evakueringen stanset.

SANDVIN: Riksveg 13 ble tirsdag først stengt for små kjøretøy. Store biler kunne passere. Vegen ble senere tirsdag stengt for all trafikk.


Et fryktelig uvær på Voss.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere