RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem lekre konsollspill

Sist oppdatert:
Noen utviklere lager pene spill. Andre går for griselekkert. Her er fem spill som virkelig skinner.

(Spill): Listen over konsollspill med pen grafikk er lang, og utvalget på denne listen er i høy grad subjektiv og plukket ut av sjefsnerden Kristian Evensen og underskrevne.

Listen består imidlertid av spill som har dette magiske «lille ekstra». Spill hvor ikke bare grafikken ser ut, men også hvordan den brukes i spillet og bidrar til den gode opplevelsen.

Er du uenig, eller har andre favoritter? Ikke nøl med å legge ut din «topp fem»-liste i bunn av artikkelen.

Uncharted: Drake's Fortune

Format: PS3 | Sjanger: Actioneventyr

Det første «Uncharted» er over to år gammelt, men Naugty Dog visste allerede hvordan de skulle få det beste ut av grafikk- og fysikkmulighetene i PS3. Har du ikke testet det ennå, er den en fin og rimelig anledning til å forberede seg til det kommende «Uncharted 2: Among Thieves».

Killzone 2

Format: PS3 | Sjanger: FPS

«Killzone 2» er intet mindre enn et digitalt mesterverk og er noe av det aller lekreste vi har sett både til PS3 og Xbox 360. Dessverre er spillet kun tilgjengelig på PS3. En del hevder at spillet kun er grafisk vakkert og tilbyr lite utover det, men her er det lov å være uenig. Som hele FPS-sjangeren er ikke historien original, men fengende nok til å skyte seg videre. Fysikken spiller dessuten på lag, og «Killzone 2» er en opplevelse PS3-eiere burde unna seg.

Street Fighter IV

Format: PS3, Xbox 360 (og PC) | Sjanger: Fighting

Det nye «Street Fighter»-spillet er intet mindre enn griselekkert. Figurene er glimrende animerte, detaljerte og sjarmerende, de har en lang rekke artige ansiktsuttrykk og kroppsbevegelser. Omgivelsene holder samme høye kvalitet, og i tillegg til et utrolig detaljnivå føles de levende. Det skjer bestandig ett eller annet i bakgrunnen.

Mirror's Edge

Format: PS3, Xbox 360 (og PC) | Sjanger: Action

«Mirror's Edge» er et spill utenom det vanlige på mange måter. Ikke bare er byen et lite kunststudie i 3D-modellering, men det er også et spill utenom det vanlige for FPS-utvikleren DICE. I «Mirrors's Edge» er poenget nettopp å bruke våpen så lite som mulig. Det er forøvrig bra spillet ser så godt ut, historien kan du bare glemme.

Grand Theft Auto IV

Format: PS3, Xbox 360 (og PC) | Sjanger: Action

Noen vil kanskje hevde at grafikken i «Grand Theft Auto IV» ikke er all verdens, og kanskje har de rett rent teknisk. Men dette er likevel et spill som imponerer grafisk med en levende stil, flotte farger og umiskjennelig karakter. Grafikk og fysikk spiller dessuten veggspill med en ekstremt god handling og legger de fleste konkurrenter bak seg. Om du tenker tilbake på grafikkinntrykket av «GTA IV», husker du det ikke som et smellvakkert spill?

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere