Fem menn dømt for millionran

Lillestrøm (NTB): Fem menn ble i Nedre Romerike tingrett onsdag dømt til flere års fengsel for ranet av en verditransport i Skedsmo i 2011.

Totalt har domstolen gitt de fem mennene 19 og et halvt års fengsel. Fire av mennene er i tillegg dømt til å betale NOKAS Verditransport AS 6.736.334 kroner i erstatning, melder Romerikes Blad.

Det var 10. oktober 2011 at ranerne slo til mot en verditransport, idet vektere fra NOKAS skulle hente penger ved Skedsmo Senter. Utbyttet var på 9,5 millioner kroner.

De fem mennene er alle blitt dømt til flere års fengsel. En 27 år gammel mann er idømt fem år og to måneder for grovt ran. En 24 år gammel vekter fra Follo, som var ansatt i NOKAS, er dømt til tre år og seks måneders fengsel for grov uforstand i tjenesten og for grovt ran. De øvrige mennene er idømt henholdsvis tre år, tre år og tre måneder og fire år og seks måneders fengsel, alle for grovt ran.

Ifølge dommen var det tilfeldig at ranet ble oppklart. Et enormt puslespill over mange måneder ga til slutt resultater. Politiet gjennomførte et tresifret antall avhør, sjekket møysommelig elektroniske spor og gransket bilder fra overvåkingskameraer på fluktruten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.