*Nettavisen* Nyheter.

Fem menn dømt til lange fengselsstraffer for mishandling og voldtekt

Fem menn er i Sunnmøre tingrett dømt til fengselsstraffer på mellom ett og et halvt år og sju og et halvt år for vold, grov voldtekt, frihetsberøvelse og trusler i forbindelse med et narkotikaoppgjør. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

En mann er i Sunnmøre tingrett dømt til sju og et halvt års fengsel og en annen til seks års fengsel i en mishandlingssak i forbindelse med narkotikagjeld.

09.07.18 17:32

Totalt var fem menn tiltalt i saken. Ifølge tiltalen skal de ha holdt en 34 år gammel mann fanget gjennom natten og byttet på å slå og sparke ham. På et tidspunkt skal de også ha tvunget ham til å kle av seg og voldta seg selv med en flaske og til å slå seg selv over hånden med en hammer.

Bakgrunnen var at mannen skyldte dem 15.000 kroner for narkotika.

Tre av de fem innrømmet straffskyld, en innrømmet delvis straffskyld og en nektet for alt da rettssaken startet i juni. Nå har dommen falt i tingretten, skriver Sunnmørsposten.

Den ene tiltalte, en 34 år gammel mann, er idømt en fengselsstraff på sju og et halvt år. En 43-åring som ga ordre om mishandlingen er idømt en straff på seks år og to måneder. En 31-åring er dømt til fem års fengsel, mens en jevnaldrende mann er dømt til fengsel i to år og seks måneder. Alle disse var tiltalt for vold, grov voldtekt, frihetsberøvelse og trusler. De må også betale 200.000 kroner hver i erstatning til den fornærmede mannen.

Den femte tiltalte, en 33 år gammel mann, er dømt til fengsel i ett år og seks måneder. Han var tiltalt for vold, frihetsberøvelse og trusler. Han må også betale en erstatning på 50.000 kroner.

Dommen er i hovedtrekk i samsvar med aktors påstand, og var enstemmig.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.