RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem menn pågrepet for terror i Storbritannia

Foto: DAVID MOIR (Reuters)
Sist oppdatert:
Britisk politi har pågrepet fem menn like ved Sellafield.

Politiet i West Cumbria opplyser at mennene er pågrepet for terrorlovbrudd, melder Sky News. Mennene er i 20-årene og skal være fra London.

Kilder opplyser til Sky News at politiet skal ha fattet mistanke til mennene da de ble observert ved atomkraftanlegget mandag ettermiddag. Alle ble arrestert og skal avhøres av terroretterforskere i Manchester tirsdag.

- Så vidt jeg vet ble det ikke gjort noen funn på dem som gir grunnlag til umiddelbar bekymring for et potensielt angrep, sier Sky News’ ekspert på nasjonal sikkerhet, Mark White.

- Ingen åpenbar forbindelse til bin Laden
Talsmann for politiet i Manchester sier etterforskningen fortsatt er på et tidlig stadium.

- På det nåværende tidspunkt er vi ikke kjent med at det er noen forbindelse med de siste hendelsene i Pakistan, opplyser politiet og henviser til aksjonen mot Osama bin Laden.

Terrorberedskapen er hevet i flere land som følge av frykt for hevnaksjoner etter at Osama bin Laden ble drept av amerikanske styrker søndag.

- Kan fremskynde planlagte terrorangrep
Terrorekspert Tore Bjørgo uttalte til Nettavisen mandag at terrorister kan muligens fremskynde gjennomførelsen av planlagte terrorangrep som en reaksjon på drapet på bin Laden.

- Det er antydet at det kommer hevnaksjoner, men neppe av stort omfang utover det som allerede er planlagt og forberedt, uttalte professor ved Politihøgskolen, Tore Bjørgo, til Nettavisen.

- Det kan hende at de setter i gang ting tidligere enn planlagt, men det betyr at de får mindre tid til å forberede seg, og dermed er det større sjanse for å mislykkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere