RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem mistet lappen i nord

Foto: Marit Hommedal, NTB Pluss
En bilfører mistet lappen og må i fengsel etter 140 km/t ved Nordhordlandsbroen. Nå blir det flere kontroller nattestid.

Politiet vil intensivere fartskontrollene i Nordhordland om natten, etter en nedslående storfangst i helgen. I to kontroller på nattestid i helgen, ved Lindås og på Klauvaneset, mistet totalt fem bilførere sertifikatet. I tillegg skrev politiet ut en bunke med forenklede forelegg.

– Den verste var en bil ved Nordhordlandsbroen som var oppe i over 140 km/t i 70-sonen. Bilføreren må nok regne med ubetinget fengselsstraff, forteller politioverbetjent Svein Fammestad ved Lindås og Meland lensmannskontor til iBergen.no.

– Fem førerkort på en helg er uvanlig mye?

– Ja, og det er nedslående at folk driver på slik. Resultatet tyder på at folk regner med at vi ikke er ute og kontrollerer. Det viser også at det er behov for flere fartskontroller om natten, og ikke bare på dagtid og kveld, slik vi vanligvis gjør, sier Fammestad.

Det var fint og varmt fredag, og Fammestad tror tørre og fine veier gjorde at bilistene turte å trakke til litt ekstra. Kontrollene ble utført i samarbeid med Utrykningsspolitiet (UP).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere