RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DOVREFJELL: Stammen av moskusfe består i dag av flere hundre dyr. I går døde fem av dem etter togpåkjørsel.
DOVREFJELL: Stammen av moskusfe består i dag av flere hundre dyr. I går døde fem av dem etter togpåkjørsel. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Fem moskus påkjørt av toget

Dombås (NTB): Fem moskus ble påkjørt av et passasjertog mellom Vålåsjø og Hjerkinn på Dovrefjell fredag kveld. Dyrene døde momentant.

Toget var på vei fra Oslo til Trondheim da ulykken skjedde, bekrefter Jernbaneverket overfor VG.

De fem dyrene sto i jernbanelinjen. Toget kjørte videre. Lokføreren varslet myndighetene og Statens naturoppsyn ble sendt ut for å rydde.

– Det var en flokk med smådyr, sammen med en voksen ku. To ettåringer på 70 kilo og en toåring på 122 kilo, i tillegg til moren på rundt 200 kilo, sier Tord Bretten i Statens naturoppsyn.

Han opplyser at det er første gang at fem moskus har mistet livet i én og samme togpåkjørsel. Hvert år blir mellom fem og ti moskus påkjørt av tog i Norge.

Den norske moskusstammen består i dag av rundt 300 dyr og holder til på Dovrefjell, der de første dyrene i sin tid ble utplassert på 1940-tallet fra Grønland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere