*Nettavisen* Nyheter.

Fem omkom i livbåtøvelse på cruiseskip

Santa Cruz (NTB-Reuters-AFP): Fem sjøfolk omkom i en livbåtøvelse om bord i det kyproseide cruiseskipet Thomson Majesty søndag. Tre andre ble alvorlig skadd i ulykken på havna i Santa Cruz på kanariøya La Palma.

En livbåt med åtte personer om bord falt fra skipet og ned i sjøen under øvelsen. Flere personer ble liggende i sjøen under livbåten, meldte nettstedet Canariajouranlen.no søndag ettermiddag.

Ifølge internasjonale nyhetsbyråer røk kablene som livbåten hang i, slik at den falt 20 meter før den traff vannet der den ble liggende opp ned. Det var søndag kveld ikke på det rene hvorfor kablene røk.

Sikkerhetssjekker av og øvelser med livbåter er ifølge en rapport fra britiske myndigheter en av de viktigste årsakene til ulykker på skip. Thomson Majesty hadde rundt 1.500 passasjerer om bord da søndagens ulykke skjedde.

Skipet het tidligere Norwegian Majesty og ble fra 1997 til 2009 drevet av Norwegian Cruise Lines. I mars 2010 omkom to passasjerer mens flere andre kom til skade da enorme bølger slo inn vinduene i salongen på skipet under et cruise i Middelhavet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.