RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Simon Blindheim (Simon Blindheim)

Fem omkom i tunnelulykke

Sist oppdatert:
To biler kolliderte og begynte å brenne i den undersjøiske Eiksundtunnelen på Sunnmøre.

- Fem personer har omkommet i trafikkulykken i Eiksundtunnelen, sier operasjonsleder John Kåre Flo ved Sunnmøre politidistrikt til Nettavisen tidlig mandag morgen.

Ulykken i Eiksundtunnelen mellom Ulstein og Ørsta kommuner skjedde på Ulsteinsiden av tunnelens dypeste punkt like etter klokken 21 søndag kveld.

To biler kolliderte, og etter kollisjonen oppsto det brann i kjøretøyene. Den ene bilen ble liggende på taket etter sammenstøtet.

Har du et tips om ulykken? Send mail til vaktsjef@nettavisen.no, eller ring 2100 6010.

- Fire unge fra Ørsta
Ørsta kommune er hardt rammet av ulykken. Fire av de fem omkomne kommer derfra, ifølge ordføreren i kommunen.

- Fire unge menn fra Ørsta har omkommet. Jeg kjente noen av dem, og de fleste ungdommene her kjenner hverandre, det vet om hverandre, så dette rammer mange, sier ordfører Gudny Fagerhol til Nettavisen.

Klokken 12 åpner kulturhuset i kommunen for de som ønsker å samles etter ulykken.

Kjenner ikke årsaken
Natt til mandag har politiet jobbet på ulykkesstedet.

- Vi har foretatt etterretningsarbeid, en del teknisk arbeid på stedet. Vi har også jobbet med identifisering og med varsling av pårørende, sier operasjonsleder John Kåre Flo ved Sunnmøre politidistrikt til Nettavisen tidlig mandag morgen.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe mer om hvem de omkomne er.

- Vet dere hva årsaken til ulykken er?

- Det vet vi ikke, sier operasjonslederen til Nettavisen.

Eiksundtunnelen, som ble åpnet i februar i fjor, ble åpnet igjen for trafikk mandag morgen.

- Umulig å få kontakt
Hans Høydalsvik fra Volda var første mann som kom til stedet etter at bilene hadde kollidert, en personbil og en varebil.

Han stoppet sin bil og sprang bort til den nærmeste bilen, varebilen.

- I denne så jeg en person, men det var umulig å komme i kontakt med personen, sier Høydalsvik til Sunnmørsposten.

Personbilen sto da allerede i brann, og begge bilene var sterkt skadet. Han sier han ikke kunne gjøre annet enn å springe tilbake til bilen, snu og kjøre ut av tunnelen.

Sammen med en annen sjåfør, som kom like etter ham, klarte han å stoppe flere biler som kom kjørende.

- Prosedyrer fulgt
Politiet ble varslet om ulykken klokken 21.12 søndag kveld. På grunn av voldsom varme og tett røyk fra brannen tok det tid før redningsmannskaper fikk hentet ut de omkomne.

- Vi har faste prosedyrer på dette dersom noe slikt skulle skje, og de prosedyrene funket som de skulle, sier brannsjef Svein Arnesen i Volda til Nettavisen.

Arnesen var ikke selv til stede under brannen, og skal ha et møte med mannskapene som var der nå ved lunsjtider. Inntil da ønsker han ikke å kommentere saken ytterligere.

Alt tilgjengelig mannskap fra brannvesenet i Ørsta, Volda og Ulstein rykket ut til tunnelen, og det var også full utrykning fra politi og sykehus. Et ambulansehelikopter kom til stedet søndag kveld.

- Vi kan bekrefte at alle fem omkom. Vi er ikke ferdig med identifisering og varsling av pårørende, så det vil foreløpig ikke bli gitt flere opplysninger om de omkomne i ulykken, sa politioverbetjent John Kåre Flo ved Sunnmøre politidistrikt til NTB natt til mandag.

Eiksundtunnelen er en topp moderne tunnel med 68 nødstasjoner med telefoner som varsler veitrafikksentralen så snart noen løfter av røret. Tunnelen er blant Norges lengste med sine 7.765 meter og altså verdens dypeste veitunnel, 287 meter under havets overflate på det dypeste. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere