*Nettavisen* Nyheter.

Fem overdoser på åtte timer

Foto: Skjalg Ekeland (Bergensavisen (BA))

Måtte avbryte kinofilmen da ungdommene segnet bevisstløse om på gulvet.

30.07.09 10:19

Først gikk overdosealarmen på kinoen Konsertpaleet. Der hadde publikum reagert på at det lå tre ungdommer bevisstløse mellom seteradene under filmvisningen.

De hadde tatt overdose på det narkotiske stoffet GHB.

Det var publikum i salen som varslet om overdosetilfellene, og ambulanser kom raskt til stedet og fikk startet behandling.

Ifølge Bergensavisen skal to av de tre ha fått behandling på intensiv avdeling på Haukeland universitetssykehus mens den tredje raskt ble skrevet ut.

Nye overdoser
Bare timer senere gikk overdosealarmen i vestlandshovedstaden nok en gang. Denne gangen var det to menn som hadde tatt overdose av samme stoff. Én tredje person, som befant seg i leiligheten med de to som hadde tatt overdose, varslet ambulanse om at situasjonen for de to var i ferd med å komme ut av kontroll.

Også disse to ble fraktet til Haukeland universitetssykehus.

Uvanlig
Ifølge operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt er antallet GHB-overdoser på noen små timer langt fra normal kost for politiet på Vestlandet.

- Det er sjelden vi opplever så mange overdoser på så kort tid, sier Andersen til ba.no.

Politidistriktet kan faktisk også se tilbake på et halvår med sjeldent få overdosedødsfall.

- Fra januar til og med juni ifjor registrerte vi 15 overdosedødsfall i hele Hordaland politidistrikt, i samme periode i år registrerte vi bare fire. Det er også lavere enn tallene for 2007 og 2006 da det var 6 overdosedødsfall på hvert av årene, sier politioverbetjent Tom Husvik ved analyseavdelingen i Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.