Fem pågrepet etter massevoldtekter av barn i India

Fem menn er pågrepet, to av dem tenåringer, etter to barnevoldtekter som har rystet India.

18.10.15 10:38

To indiske småjenter på to og et halvt og fem år ble ofre for massevoldtekter i New Delhi natt til lørdag.

En jente på to og et halvt år ble bortført av to menn under en religiøs feiring, og deretter etterlatt blødende i en park. Ifølge politiet var den lille jenta voldtatt.vervåkingsbilder

Søndag opplyste indisk politi at to tenåringer var pågrepet, mistenkt for å stå bak bortføringen og voldtekten av den lille jenta.

De to pågrepne er ifølge politiet rundt 17 år gamle og skal ha blitt fanget opp av et overvåkingskamera i nærheten av stedet der den lille jenta ble bortført.

– Etter å ha avhørt over 260 personer ble de to ungdommene bak denne forferdelige handlingen tatt sent lørdag kveld, opplyser polititalsmannen Dependra Pathak.

Lokket

Indisk politi har også pågrepet tre menn i forbindelse med bortføringen og voldtekten av en fem år gammel jente i en annen del av den indiske hovedstaden natt til lørdag.

Ifølge politiet ble jenta lokket inn i et hus og voldtatt etter tur av de tre mennene. Naboer forsto hva som skjedde og tok seg inn i huset, der de tok gjerningsmennene på fersken.

– De stormet inn og overrasket mennene, som de deretter overlot til oss, forteller en politikilde.

Begge de to småjentene ble påført alvorlige skader under voldtektene, men skal være utenfor livsfare, opplyser indisk politi.

– Jenter blir brutalisert

– Når skal Delhi våkne opp? Hvor lenge skal jenter bli brutalisert i Indias hovedstad. Gjengvoldtekt av to- og femåringer. Det er skammelig, skrev lederen i Delhis kvinnekommisjon Swati Maliwal på Twitter da de to massevoldtektene ble kjent.

Senest for en uke siden ble en fire år gammel jente voldtatt og rispet med kniv før hun ble etterlatt ved et jernbanespor i New Delhi.

En 25 år gammel mann er pågrepet etter dette overgrepet, som etterlot den lille jenta med store indre skader.

Sterke reaksjoner

India er de siste årene rystet av en rekke brutale voldtektssaker, som har vakt sterke reaksjoner langt utenfor landets grenser.

Søndag var det demonstrasjoner i New Delhi, med krav om at myndighetene og politiet må gjøre mer for å beskytte jenter og kvinner i byen.

Den fatale massevoldtekten av en ung kvinne på en buss i New Delhi i 2012 rettet søkelyset mot den frykt mange indiske kvinner lever under og førte også til store demonstrasjoner og en opphetet debatt om vold mot kvinner i landet.

Dobling

India har de siste 25 årene opplevd en dobling i antallet voldtekter, men under 10 prosent av voldtekter som anmeldes, ender med fellende dom.

I tillegg er det store mørketall, siden mange kvinner ikke anmelder voldtekter fordi de regner med at politiet uansett ikke kommer til å etterforske.

I fjor ble det anmeldt 36.735 voldtekter i India, og 2.096 av dem var i hovedstaden New Delhi. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag