*Nettavisen* Nyheter.

Fem personer khat-tatt på ett døgn

Foto: Tollvesenet

Mandag kveld ble tre kvinner stoppet av tollerne på Moss Lufthavn Rygge. Kvelden etter var det to menn som smuglet.

Alle fem ble tatt med khat (se fakta) på flyplassen, og alle kom reisende med flyet fra England, skriver Fredriksstad Blad.

- Mandag ble et reisefølge på tre rumenske kvinner, født i 1972, 1982 og 1990, stoppet på Rygge. De ble tatt med ti kilo khat hver seg i bagasjen, opplyser Per Jørgen Solbjerg, seksjonssjef i Tollvesenet.

3651318

Som Fredriksstad Blad tidligere har omtalt har smuglerrutene for khat endret seg, etter at Amsterdam forbød planten i januar. Mange beslag gjøres nå på flyene fra Storbritannia, der planten til nå ikke har vært forbudt.

I går ble to britiske menn tatt med henholdsvis 25 og 26 kilo av stoffet i den innsjekkede bagasjen. De to er tatt hånd om av politiet.

- Det har vært en del beslag av khat nå i sommer. Vi vet hvilke destinasjoner det er forbundet risiko med, og det er kun på fly fra England vi har gjort khat-beslag, forteller Solbjerg.

Nå skal imidlertid også Storbritannia forby khat, skriver forskning.no. Landet har vært ett av få i Europa som ikke har hatt et forbud.

Les flere saker i Fredriksstad Blad

Annonsebilag