Fem personer pågrepet etter skyting i Drammen

To skudd avfyrt mot bil i natt.

19.07.14 12:25

(DT.NO): Fem personer ble pågrepet i en væpnet politiaksjon i natt etter at det ble avfyrt to hagleskudd mot en personbil i Drammen sentrum.

Fire av de pågrepne sitter fortsatt i arresten, og skal senere i dag forklare seg om hendelsen, skriver Drammens Tidende.

Hørte skudd

En beboer på Rundtom hørte to skudd i halv ett-tiden natt til lørdag, og varslet politiet

- Denne beboeren hørte to skudd, og så samtidig at det var samlet flere personer ute i gaten. Politiet rykket ut og snakket med personene i gaten, og dette medførte at det ble pågrepet tilsammen fem personer i en leilighet i nærheten. Fire av disse sitter fortsatt i arresten, og blir avhørt utover dagen, forteller Olav Myrvold, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet gikk til væpnet aksjon mot leiligheten litt over klokken 01 i natt. Aksjonen forløp uten dramatikk. De fem pågrepene er to kvinner og tre menn fra drammensregionen, og er i alderen 20 til 45 år.

Skjøt etter bil

I bilen som det ble skutt etter, satt det to personer. Disse to personene ble ikke skadet, og skal i løpet av dagen gi sin forklaring til politiet.

- Vi har sikret oss bilen. Politiet skal undersøke denne og snakke med de to fornærmede i saken, forteller Olav Myrvold.

Politiet vet foreløpig ikke hva som er bakgrunnen og motivet for at skuddene ble avfyrt mot bilen, eller om de to grupperingene har noe relasjon til hverandre.

- Vi vet ikke mer om dette nå, men håper å få mer klarhet i dette etter avhørene, sier operasjonsleder Olav Myrvold.

Les flere saker fra dt.no her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.