*Nettavisen* Nyheter.

Fem personer savnet på skutertur

VANN: Skuterfølget skulle overnatte ved vannet Cuollojávri, på grensa mellom Troms og Finnmark.

VANN: Skuterfølget skulle overnatte ved vannet Cuollojávri, på grensa mellom Troms og Finnmark. Foto: Magnus Aamo Holte

Politiet har startet redningsaksjon.

02.03.15 13:42

Politi og fjelltjenesten har startet søk etter fem personer som er savnet etter en skutertur på Nordreisaviddene, skriver Nordlys.

De fem personene har ikke kommet tilbake etter en fjelltur søndag.

Redningaksjon

Operasjonsleder Trond Amundsen forteller at to skuterpatruljer fra lokalt politi, en patrulje fra Reinpolitiet og en representant for Statens Naturoppsyn er på vei opp Nordreisadalen for å lete etter de fem personene.

- Her er det snakk om fem personer som har dratt på skutertur i helga. De skulle vært fremme i går kveld. De ligger et sted mellom Nordreisa og Kautokeino på Troms-sida, forteller Amundsen.

Politiet betegner søket som en redningaksjon. Personene hadde på forhånd gitt beskjed om at de kom til å overnatte ved vannet Cuollojávri, som ligger like ved grensa mellom Troms og Finnmark.

- Der har de ligget i telt ved et vann i Reisadalen. Dette er folk som er vant til friluftsliv. Vannet ligger langs skuterløypa som starter ved Svartfoss, og det er ikke et skredfarlig terreng å kjøre skuter i, sier Amundsen.

Veldig dårlig vær

Opprinnelig var planen til de fem å komme tilbake på søndag.

- Men det har vært veldig dårlig vær, med mye vind. Så det kan hende at de har ligget over til i dag. I utgangspunktet ventet familie å høre fra dem ved 11-tiden i dag, men vi har enda ikke hørt noe, sier Amundsen, som forteller at vannet personene skulle oppholde seg ved ligger rundt to timer unna områder med mobildekning.

Saken oppdateres.

Les flere saker fra Nordlys her.

Lik Nettavisen og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.