RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Martti Kainulainen (SCANPIX SPORT)

Fem personer skutt og drept

Sist oppdatert:
- Jeg lurte på om noen hadde skutt med fyrkverkeri. Men da kom et titall politimenn løpende mot meg, sier vitne.

Totalt fem personer er drept i et skytedramat i Finland torsdag. Tre menn og en kvinne ble skutt og drept på kjøpesenteret Sello i Esbo.

Politiet opplyser at de har funnet ytterligere en død person i forbindelse med skytingen i Esbo. Den døde skal være en kvinne som ble funnet i sin bolig.

Dermed er totalt fem personer drept i skytedramaet i Finland torsdag.

Den mistenkte gjerningsmannen, Shkupolli Ibrahim (43), er fortsatt på frifot og er ifølge politiet bevæpnet og farlig.

Fire av de døde ble skutt og drept etter at det ble løsnet skudd på et kjøpesenter i Esbo like vest for Helsingifors i Finland på formiddagen nyttårsaften. Våpenet skal ha vært et 9 mm håndvåpen.

Leter etter mann (43)
Den antatte gjerningsmannen er fortsatt på frifot, melder det statlige finske kringkastingsselskapet Yle. Politiet sier den mistenkte er en kjenning og betegner ham som bevæpnet og farlig.

Politiet ble varslet om hendelsen på kjøpesenteret Sello klokka 10.08 lokal tid (klokka 09.08 norsk tid), melder svenskspråklige Hufvudstadsbladet i sin nettutgave. Den første meldingen til politiet gikk ut på at en mann var skutt to ganger i hodet og en kvinne i magen med et håndvåpen.

Bilder fra finsk TV viser at senteret ble evakuert etter hendelsen. Flere ambulanser, politibiler og et redningshelikopter var på plass utenfor kjøpesenteret etter at det ble slått alarm.

Det var mange folk på kjøpesenteret da hendelsen fant sted.

- Alt var ganske panikkartet, ingen visste hva som hadde skjedd, forteller et øyenvitne til Yle ifølge Svenska Dagbladet.

Trodde det var fyrverkeri
Øyenvitnet Tia Litmo forteller til Hufvudstadsbladet at hun satt på en kafe på kjøpesenteret da hun hørte to skudd.

- Jeg lurte på om noen hadde skutt med fyrkverkeri. Men da kom et titall politimenn løpende mot meg. Først da forsto jeg at noe alvorlig hadde hendt, sier hun til avisa.

Et øyevitne forteller til at minst syv skudd skal ha blitt løsnet.

- Han virket målbevisst
- Gjerningsmannen var kledd i svart frakk, svarte bukser og en svart lue. Han virket svært målbevisst. Han var i 35-45-års alderen, sier Janne Hartikainen, som jobber på kjøpesenteret til nyhetsbyrået FNB ifølge SvD.se.

- Ingen er pågrepet for hendelsen. Vi holder på å sjekke ut hvem som kan være gjerningspersonen. Det er krevende, det er et stort kjøpesenter. Men det skal dreie seg om en gjerningsmann, mannsperson, sier Henrik Niklander, kriminalkommisarie hos politiet i Esbo, til Aftonbladet.

Kunder og ansatte evakuert
Sentersjef Matti Karlsson sier en del av området er stengt av, og at det er innledet evakuering. Skuddene skal ha falt i butikken Prisma.

På grunn av skyteepisoden er det ingen tog som nå stopper på stasjonen Alberga.

Ifølge TV-kanalen Yle har man åpnet en kirke i byen for sørgende.

Nok et skytedrama
Det er ikke første gang Finland rystes av et alvorlig skytedrama. I september 2008 gikk Matti Juhani Saari (22) amok med skytevåpen på en skole i Kauhajoki. Ni personer ble drept. I november 2007 ble seks elever samt rektor og helsesøster drept ved Jokela skole i Tusby. Drapsmannen Pekka-Eric Auvinen varslet hendelsen med videoer på YouTube dagen i forveien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere