Fem siktet for overfallet på Jacob Kuteh

Verdal (NTB): Totalt fem personer i 20-årene er siktet etter overfallet på Jacob Kuteh (53) i Verdal i Nord-Trøndelag lørdag.

18.02.14 23:01

Politiet gjennomførte tirsdag avhør med fem ungdommer i 20-årsalderen, melder Adresseavisen. De fem er fra nabokommuner og skal ha fulgt etter Jacob Kuteh med bil før angrepet.

Lensmann Knut Olav Røstad forteller til avisen at alle de fem personene i 20-årene som satt i bilen, er avhørt og formelt har status som siktet i saken.

Ifølge politiet har siktede og fornærmede avgitt motstridende forklaringer.

Det var Trønder-Avisa som første skrev om overfallet. Kuteh, som opprinnelig kommer fra Liberia, ble angrepet utenfor sin egen bolig da han kom hjem klokka 5 lørdag morgen. Ungdommene som overfalt 53-åringen, slo og sparket så kraftig at han havnet på sykehus. «Vi liker ikke innvandrere i Verdal», skal den ene overfallsmannen ha sagt. «Vi hater dere. Vi skal ta dere.» Kuteh hadde aldri sett ungdommene før.

Angrepet har opprørt lokalsamfunnet og vakt stor oppmerksomhet også ellers i landet. Kuteh har i ettertid mottatt en rekke støttemeldinger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.