RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem skadd i beltevognsulykke i Troms

Sist oppdatert:
En person er hentet av redningshelikopter etter at en militær beltevogn kjørte av veien ved Skjold i Troms natt til fredag.

Tre personer er sendt til sykehus og to til sykestue etter at en militær beltevogn kjørte av veien og veltet under en øvelse ved Skjold i Troms natt til fredag.

En av de tre som er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge, ble sendt i et SeaKing-helikopter. Ifølge politiet er vedkommende muligens alvorlig skadd, men skadeomfanget er ikke avklart.

– Tilstanden er stabil for alle tre. De fikk hode-, nakke- og ryggskader, sier presse- og informasjonsoffiser Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter til NTB.

– Det er personell fra andrebataljonen som er skadd, er alt han vil si om de tre.

Beltevognen fra andrebataljonen, også kjent som infanteribataljonen, ved Skjold deltok i en forsvarsøvelse ved Mauken skytefelt i Målselv kommune. Øvelsen avsluttes som planlagt fredag.

– Dette er et terrenggående kjøretøy, så det kan gå både på vei og i terrenget. Vi må undersøke for å finne ut av hva som har skjedd, også for å unngå at det skjer igjen, sier Stordal.

– Det er i utgangspunktet vernepliktige soldater som deltar på øvelsen, men vi har ikke fullstendig oversikt over hvem som har vært involvert i ulykken ennå, sier operasjonsleder Reinert Johansen i Troms politidistrikt til NTB fredag morgen.

Ulykken skjedde klokken 3.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere