*Nettavisen* Nyheter.

Fem skritt mot et lettere liv

Foto: (Shutterstock)

Motivasjon, mosjon og ja-mat er stikkordene.

22.03.09 10:38

(SIDE2:) Har du problemer med å komme i gang med en ny og lettere hverdag? Fortvil ikke, det fins mange enkle triks for å snu den negativ trenden. Å gå ned i vekt kan være en vanskelig prosess, men det viktigste er å ha riktig innstilling og ta et skritt om gangen.

Her er Aftonbladets fem steg til et lettere liv:

1.Riktig innstilling

Derfor er det bra: Det er vanskelig å lykkes uten å ha motivasjonen tilstede. Når du skal ned i vekt må du være bestemt og ha tro på deg selv.

Derfor funker det: Hvis du har den rette innstillinga er det en større sjanse for at du kommer over motbakkene.

Så raskt ser du resultater: Det er ikke innstillinga som gjør at du går ned i vekt, men den hindrer deg i å gi opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Shutterstock)

2.Regelmessige måltider

Derfor er det bra: Dersom du spiser frokost, lunsj og middag hver dag får du en bedre struktur på måltidene. Risikoen for å la seg friste av søtsaker minsker og regelmessigheten gir mer energi. Det er viktig å huske at man ikke trenger å spise større porsjoner, bare fordi man spiser regelmessig.

Derfor funker det: Du blir aldri skrubbsulten. De regelmessige måltidene motvirker faren. Når du kontrollerer matinntaket går du også raskere ned i vekt.

Så raskt ser du resultater: Følger du tallerkenmodellen og spiser til regelmessige tider, kan du merke resultater allerede etter en uke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Shutterstock)

3.Tallerkenmodellen

Tallerkenmodellen er en enkel måte å fordele maten på under hvert måltid. Halvparten av tallerkenen skal bestå av grønnsaker, en fjerdedel av protein og en fjerdedel av karbohydrater. Du bør ikke ha for store tallerkener og det er juks å bygge i høyden.

Derfor er det bra: En balansert kost er viktig for å ha det bra.

Derfor funker det: Fyller du halve tallerkenen med grønnsaker, får du mindre av den kaloririke maten i deg. Du blir mett på færre kalorier og får i deg mer kostfiber.

Så raskt ser du resultater: Etter en uke eller to. Dersom tallerkenmodellen fører til at du småspiser mindre, ser du resultatene enda tidligere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Shutterstock)

4.Powerwalks - gå raske turer, gjerne med staver

Derfor er det bra: Det er enkel trening som alle kan gjøre. Passer fint om man ikke gidder å dra til treningssenteret.

Derfor funker det: Raske spaserturer øker forbrenninga og gir høyere stoffskifte.

Så raskt ser du resultater: Om du går turer flere ganger i uka, vil du merke resultater etter en til to uker. Det forutsetter selvfølgelig at du i tillegg er bevisst på hva du spiser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Shutterstock)

5.Styrketrening

Mer muskler innebærer en fastere kropp og høyere forbrenning døgnet rundt.

Derfor er det bra: Du trener hele kroppen og får både sterkere og mer tonede muskler. Er du nybegynner kan du be om hjelp fra en treningsinstruktør eller starte med lett trening av alle kroppsdeler.

Derfor funker det: Jo mer du trener, desto høyere forbrenning får du.

Så raskt ser du resultater: Om du trener styrke to ganger i uka kommer du til å merke forskjellen etter bare to uker. Du må våge å trene med tunge vekter – du klarer mer enn du tror! Den eneste måten å få resultater på er gjennom å presse seg selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.