*Nettavisen* Nyheter.

Fem spill barn bør unngå

Det er ikke alle spill til Wii, DS og PSP som passer for de minste.

20.11.09 14:14

Nintendos kjempesuksess Wii har i det siste tilnærmet utelukkende bydd på barnespill og tilsvarende sukkersøte titler. «Voksenspill» er mangelvare, det er slik profilen til Nintendo er: En familievennlig konsoll. Det samme gjelder den håndholdte Nintendo DS.

Men selv om de fleste spill er beregnet på barn, er det likevel en god del titler en bør være oppmerksom på. Utviklere av alle slag har fått øynene opp for salgssuksessen til disse to konsollene.

I denne lille guiden tipser vi om fem spill du kommer over i spillbutikken, men som absolutt ikke bør ligge under juletreet til familiens yngste medlemmer. Vi tar også med et par spill til den håndholdte Playstation Portable. Små spillkonsoller er ikke nødvendigvis for småttinger ... Husk også at alle spill i norske butikker er aldersmerket.

Madworld-16x9
Madworld-16x9

Madworld

Format: Wii
Detaljside: Madworld

Ultravoldelige «Madworld» veier opp og vel så det for alle barnespillene til Nintendo. «Madworld», som er laget av det lovende japanske utviklerstudioet Platinum Games, er noe av det voldeligste som noensinne har blitt sluppet til konsoll. Fortellingen om den mystiske Jacks deltakelse i det brutale realityshowet «Death Watch» spiller annenfiolin, her handler det om å drepe de mange fiendene på verst tenkelige måte.

Les anmeldelsen av «Madworld» (4/6)

Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Format: Nintendo DS, PSP
Detaljside: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

«Grand Theft Auto» har alltid vært et voldelig spill, og er det også i «Chinatown Wars» til Nintendo DS og Playstation Portable. Alt fra skuddvekslinger og tegneserievold til taktisk narkohandel fordrer en voksen hjerne, og ikke noe den unge og håpefulle bør leke altfor mye med.

Les anmeldelsen av «Grand Theft Auto: Chinatown Wars» til PSP (5/6) og DS (6/6).

manhunt
manhunt

Manhunt

Format: Wii, PSP, PS2
Detaljside: Manhunt

«Manhunt» har vært skrevet om (og kritisert) så mange ganger av ymse media, at det er vel neppe noen foreldre som finner på å kjøpe dette til barna selv om tittelen er tilgjengelig på både Wii, PSP og PS2. I spillet tar du rollen som den dødsdømte fangen James Earl Cash, hvor du slakter ned utallige ofre. Jo mer brutalt du dreper - jo mer poeng får du. Du får våpen som balltre, avsagd hagle og maskingevær. Og alle har sine egne bestialske og kvalme funksjonsmåter.

Dead Space: Extraction

Format: Wii
Detaljside: Dead Space: Extraction

Wii-versjonen av skrekkskytespillet «Dead Space» til PC, Xbox 360 og PS3 er overhodet ikke den barnevennlige utgaven av spillet. Spillet byr på en forferdelig nifs stemning med klaustrofobiske og uhyggelige omgivelser, og skikkelig ekle fiender som må parteres kroppsdel for kroppsdel for å slippe unna den sikre død. En time foran dette spillet og lille Ole må behandles med Ole Brumm i flere måneder.

Les anmeldelsen av «Dead Space: Extraction» (5/6)

God of War: Chains of Olympus

Format: PSP
Detaljside: God of War: Chains of Olympus

Det er mye snakk om «God of War III» til PS3 om dagen, og det kan være fristende å plukke med seg PSP-spillet «God of War: Chains of Olympus». Spillet er knallgodt, så det er forståelig, men kjøp spillet til deg selv - ikke minstemann. Her flyter blodet fritt og spillets hovedperson Kratos er langt ifra noen mors beste barn. Her blir troll og uhyrer fra den greske mytologien kurert for lidelsen av å være i livet i høyt tempo.

Les anmeldelsen av «God of War: Chains of Olympus» (5/6)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.