RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem sprø museer

Sist oppdatert:
Lyst til å besøke noen latterlige museer når du er på tur? Her er et par tips.

(SIDE2):Gressklippermuseet ligger i Storbritannia, skriver dinside.no. På British Lawnmower Museum stilles rundt 350 gressklippere ut. Her kan du kikke på «vintage klippere», men også gressklippere som har vært eid av kjendiser. Prins Charles, Brian May og Vanessa Feltz er blant personene som har bidratt med gressklippere.

Museet er åpent hele året, unntatt søndager, mellom klokken 09.00 til 15.30.

LES MER HER.

Begravelsesmuseum: National Museum of Funeral History ligger i Houston, Texas og åpnet i oktober 1992. Her finnes begravelsesbiler og kister i alle størrelser og fasonger. Utstillingen, som går under navnet «A Life Well Lived: Fantasy Coffins- Kane Quaye», viser kister formet som blant annet en høne, hummer, fisk eller flymaskin.

I tillegg presenteres mye historie rundt død og begravelse her.

LES MER HER.

Pezmuseet ligger litt sør for San Fransisco i USA. Museet heter Burlingame Museum of PEZ Memorabilia. Her vises en rekke nye og gamle Pez og du kan også få kjøpt figurer på Pez Store. Pez oppstod som et peppermyntedrops i 1927, som et alternativ til røyking. Men i 1952 puttet Pez hoder på dispenserne for å erobre det amerikanske markedet og for å nå ut til barna.

LES MER HER.

The Museum of Questionable Medical Devices i Minnesota, USA er det samlet mye rart medisinsk utstyr. Her finnes en stor samling av latterlige, skremmende og meningsløst medisinsk utstyr som har blitt funnet opp gjennom tidene. Fotdrevet brystforstørrer, som ble kjøpt av en rekke amerikanske kvinner da den kom på 70-tallet, og redskap som skal rette opp nesa er blant tingene som er stilt ut.

LES MER HER.

Penismuseet ligger på Husavik, Island. Det islandske fallosmuseet har mer enn 200 peniser til utstilling. Her finnes dyrepeniser fra alle artene som finnes på Island. Den største penisen er 1,7 meter lang og veier 75 kilo og har tilhørt en spermhval.

LES MER OM REISE HER.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere