Gå til sidens hovedinnhold

Fem til sykehus etter alvorlig båtulykke

Gikk rundt i 100 knop under båtrace.

- Det har vært en ulykke under et båtrace utenfor Idse. En speedbåt gikk rundt og fem personer havnet i vannet, sier operasjonsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Nettavisen.

Alle tilgjengelige ressurser i området ble satt inn i redningsoperasjonen, blant annet et Sea King redningshelikopter, Kystvakta og luftambulanse.

Er du på stedet? Tips Nettavisen: send SMS/MMS til 1930, ring 2100 6010 eller send epost til vaktsjef@nettavisen.no.

Fem til sykehus
Det var fem personer om bord, fire menn og en kvinne, ifølge operasjonsleder Victor Jensen. Alle er sendt til sykehus, opplyser han overfor Nettavisen.

- Tre av personer er alvorlig skadd, de to andre har fått lettere skader. Alle fem er sendt til Stavanger Universitetssjukehus, sier operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Victor Jensen, til Nettavisen.

Har undersøkt vraket
Etter ulykken kom det meldinger om at en av personen skal ha sittet fast under vraket. Ifølge Jensen stemmer dette ikke.

- Fem mennesker er tatt opp, og dykkere har undersøkt båten uten å finne flere personer. Vi har ingen opplysninger om at noen satt fast eller at det var flere mennesker om bord.

- Alle er trukket opp av vannet, sa medarrangør Thorbjørn Haraldsen til Nettavisen tidligere lørdag ettermiddag.

Vraket sikret
Ulykkesbåten skal undersøkes i kveld eller i morgen.

- Vraket slepes nå inn til Stavanger havn der det sikres. Det er Kystvakten som har vært på ulykkesstedet, mens den videre etterforskningen og undersøkelse av båten vil bli foretatt av politiet.

- Gikk rundt i 100 knop
Han opplyser at ulykken skjedde i et race for store båter, Stavanger PokerRun, med opptil 1000 hestekrefter.

Ifølge Rogalands Avis skal båten ha gått rundt i 100 knop. Det tilsvarer rundt 182 km/t.

Øyenvitner forteller at det ligger vrakgods overalt ute i fjorden, melder Rogalands avis.

29 båter deltar i racet, som foregår i i Ryfylkebassenget. Båtene som deltar er fra 25 fot og oppover, og må kunne yte minst 35 knop.

Traff bølge
Resten av båtracet er avlyst etter ulykken.

Ifølge avisen skal rallyfører Petter Solberg ha deltatt i racet, og han og båten som gikk rundt skal ha kjørt side om side. Ifølge vitner gikk båten rundt da den traff en bølge, og det skal ikke ha vært andre båter involvert i ulykken.

Solbergs båt skal ifølge VG ha ligget som nr 1, og ulykkesbåten som nummer 2, da den gikk rundt.

Reklame

Vann plenen og potteplantene automatisk mens du er på ferie

Kommentarer til denne saken