RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem tiltalt for brannterror i Danmark

Sist oppdatert:
København (NTB-Ritzau): Fem unge menn stilles nå for retten i Danmark, tiltalt for terror. Ifølge tiltalen har mennene stått bak i alt elleve brannattentater.

Hellas' ambassade i København, politiskolen i Brøndby og det danske sikkerhetspolitiet PETs kantine i Søborg er noen av målene for brannangrepene. Også pelsindustrien er blitt angrepet, og mennene skal ha hatt planer om flere angrep.

Saken mot de fem mennene ble mandag innledet i Københavns Byret. De er tiltalt for terror fordi angrepene skal ha vært politisk motiverte.

Det var et tips som gjorde at PET kom på sporet av mennene. Politiet filmet og avlyttet fire av dem under møter på Den Grønne Lade, en bygning på Christiania i København. Politiet benyttet seg også av telefonavlytting.

I retten mandag erkjente fire av mennene at de hadde forsøkt å stikke politiskolen i Brøndby i brann. De avviser imidlertid at aksjonen var politisk motivert. Mennene ble pågrepet ved politiskolen den 26. april i fjor og var da i besittelse av en bensindunk og flere nødbluss.

Den femte tiltalte nekter straffskyld i saken. Han ble pågrepet flere uker senere og skal ikke ha vært til stede i Den Grønne Lade. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere