RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem tips for et langvarig forhold

(Shutterstock.com)
Sist oppdatert:
Gåsehud når dere kysser er ikke nok på veien mot langvarig lykke.

(SIDE2): Sommerfugler i magen og hjerteklapp når man treffes kan være nok til at man går hodestups inn i et forhold.

Men til tross for at kjemien stemmer, så betyr ikke det at forholdet vil bli særlig langvarig. Det er nemlig flere ting som avgjør om han er noe å satse på, ifølge undersøkelser.

- Vi mistolker ofte en sterk fysisk tiltrekning som et tegn på at to mennesker er ment å være sammen, sier lege Paul Dobransky til bladet cosmopolitan.com.

For selv om kjemien er viktig for at man skal holde sammen, er det fem egenskaper som peker seg ut, som avgjørende for at nettopp denne mannen er en mannen i ditt liv.

Han vet hva han vil
Enhver fyr av interesse bør kunne uttale hvilke langsiktige mål og lidenskaper han har. Tanker om hvordan han vil fremtiden skal bli, og der det er plass til deg, er nødvendig for at han skal kunne binde seg til nettopp deg.

Å vente på at han skal finne ut hva han vil er ikke like lurt, for da risikerer du å oppdage at det slett ikke er slik du har tenkt fremtiden skal bli.

- Denne feilen har ført til problemer hos nygifte, ettersom folk når de er i 20- og 30-årene oppdager at de går i forskjellig retning og dermed ender med å skille seg tidlig.

Positiv tankegang
En undersøkelse utført av Universitetet i Oregon oppdaget at kvinner som har partnere med et positivt syn på verden, var mer fornøyde enn kvinner med mer tungsinnede menn. Det viser seg også – kanskje ikke overraskende, - at forholdene med positive menn varer lenger.

Og latter en som kjent den beste medisin.

- Latter er en viktig ventil for stress i ethvert forhold. Humor hjelper å glatte over de tøffe periodene man vil møte på som et par, sier psykolog og forfatter Les Parrott.

Åpen for forandring
Det er umulig å endre en mann, sies det – men han bør være villig til å endre på enkelte ting – for din skyld. Det mener i hvert fall psykolog Diana Kirschner er viktig for at forholdet skal fungere.

- Når en mann er virkelig glad i noen, er han mer reflektert og vil jobbe med de sidene av seg selv som plager deg. Undersøkelser viser at i vellykkede ekteskap så har partene over tid gjensidig forandret hverandre en god del.

Det vil si at han bør lytte til det du har å si, ta eventuell kritikk på en ok måte og deretter vurdere forslagene du kommer med.

Som eksempel bør han være villig til noen ganger å bli med deg på ting du synes er interessant, og ikke bare benke seg foran TV-en fordi det går en kamp han kunne tenke seg å se.

- Hvis ikke, så er det store sjanser for at du blir rastløs og forholdet blir stillestående.

Behold litt mystikk
Mystikken som omgir forholdet i begynnelsen, forsvinner gradvis som hverdagen tar over. Men alt bør ikke bli selvfølgeligheter ved hvordan han er.

- Dersom du aldri helt kan forutsi hvordan han vil reagere, så er det bare sunt, sier Kirchner.

For selv om du kanskje føler at dere kommer svært nærme hverandre dersom han deler alt med deg, så vil du over tid muligens se han mer som en venn enn en kjæreste.

Og her sier det seg selv at han selvfølgelig bør dele ting som har med familien eller jobben hans å gjøre, mens problemet med kvisene på ryggen ikke nødvendigvis trenger å utbroderes hver kveld – heller ikke alt om kompisene.

Økonomisk sans
Penger er et av temaene par krangler mest om, og er nærmest ikke til å unngå. Men hvordan han bruker pengene, kan også gi deg et inntrykk av hvordan han er ellers.

- En mann som ikke følger med på hvor pengene hans forsvinner, viser tegn på mangel av tålmodighet og selvkontroll. Faktisk er det slik at menn som er uvørne med pengene, deler mange av de samme egenskapene som menn som er utro, sier Dobransky.

Men selvfølgelig -en gnier er ikke stort bedre. Vil han aldri bruke penger å noe, så er det godt mulig han er kjip på andre områder også.

Og for ordens skyld – disse egenskapene gjelder selvfølgelig ikke bare for hvordan han bør være. Det går også andre veien – det er jo tvilsomt forholdet varer lenge, dersom dama driter i hva han sier eller mener, bruker penger som om det ikke er noen dag i morgen eller er en grinete, sutrete kjerring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere