RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem ulykker på en halvtime

(Espen Bolstad, Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Allerede før klokka 06.15 hadde politiet mer enn nok å gjøre på de ferske vinterveiene. – La bilen stå hvis du har sommerdekk på, sier politiet.

Nattens ferske snøfall setter sine spor på romeriksveiene. Ved 06.15-tida var politiet på vei til fem ulykker. Til alt hell skal ingen av ulykkene være alvorlige.

SISTE: Snøen gir opp til to timers forsinkelser på Gardermoen

- Nå har det begynt å dra seg til med trafikkulykker. Kjøreforholdene er såpass at alle som har sommerdekk henstilles til å la bilen stå. Velg kollektivt eller legg om til vinterdekk før avreise, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Romerike politidistrikt til rb.no.

Han forteller at ulykkene tikker inn til operasjonssentralen etter hvert som flere og flere biler inntar veiene.

Meldingene hagler
Klokka 05.47 kjørte en bil ut i det nordgående feltet på E6 ved Djupdalstoppen. To minutter senere havnet en bil i grøfta på riksvei 120 på grensa mellom Gjerdrum og Skedsmo.

- Bare fire minutter etter det fikk vi melding om en front- mot frontkollisjon ved Dal stasjon i Eidsvoll. Vi kjenner ikke skadeomfanget helt, men hastigheten på stedet tilsier at det ikke er alvorlige skader, sier Skaftnes.

Ifølge brannvesenet er en person fraktet til sykehus etter møteulykken i Aksel Bråtens vei ved Dal stasjon.

Ved 06-tida kjørte en bil av veien på nye E16 mellom Kløfta og Kongsvinger før dagens første utforkjøring på riksvei 159 ble meldt inn klokka 06.14:

- På høyde med Shell og McDonalds på Lørenskog har en bil kjørt av veien, dratt med seg 50 midtstolper og endt opp i midtrabatten. Heller ikke her er det meldt om personskade, sier operasjonslederen.

Få med deg denne saken:

Salting og brøyting pågår
På alle hovedveiene nord for Oslo på Romerike melder Statens vegvesen at det i morgentimene saltes og brøytes så hurtig mannskapene klarer.

- Så langt går trafikken som normalt på E6, men man må påregne noe ekstra kø i dag, grunnet snøfallet. Brøytebilene vil også skape noe mer kø enn normalt, sier vaktoperatør Luis Barra i Statens vegvesen.

Han minner om at kjører man på sommerdekk og er utsatt for uhell på en dag som denne, så vil det kunne merkes:

- Da vil nok ikke forsikringen gjelde. Oppfrodringen er klar: la bilen med sommerdekk stå, eller legg om, sier Barra.

- Det har roet seg ned
Etter en svært hektisk start på uka opplyser politiet at det har roet seg i trafikken før klokka ble 07.

- Det har roet seg ned. Vi har ikke fått inn flere ulykkesmeldinger. Det kan tyde på at folk kjører etter forholdene, sier operasjonsleder til Romerikes Blad ved 07.30-tida.

Les flere saker fra Romerikes Blad

Les også disse sakene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere