RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem ungdommer funnet i god behold i fjellet

Sist oppdatert:
Tinn (NTB): Politiet roser Røde Kors for innsatsen i redningsaksjonen etter at fem ungdommer gikk seg bort i fjellet mellom Gaustablikk og Tuddal i Telemark søndag kveld.

Fem personer, alle i 15-årsalderen, skulle følge en oppkjørt løype rundt Heddersfjell i Telemark. Ungdommene kom ut av de oppkjørte løypene og klarte ikke å finne igjen merkene som skulle føre de ned til Gaustablikk.

Klokken 17 fikk politiet kontakt med ungdommene via telefon, og ved hjelp av telefonen kunne politiet beregne nøyaktig hvor ungdommene befant seg.

Mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder ble kalt ut for å lete etter de fem som hadde gått seg bort, og klokken 19 fant snøscooterpatruljer fra Røde Kors de fem ungdommene. De var svært nedkjølt, men i god behold.

- Vi vil berømme Røde Kors-mannskapene som gjorde en flott innsats. Deres innsats utføres på fritiden, men den bærer absolutt preg av profesjonalitet og er helt avgjørende for et godt resultat i slike aksjoner, understreker operasjonsleder i Telemark politidistrikt Vidar Aaltvedt etter søndagens vellykkede aksjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere