RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem voldtekter på fem timer

Foto: Domstol.no
Sist oppdatert:
Kvinnen ble voldtatt fem ganger på fem timer. Men lagmannsretten reduserte erstatningen hennes.

(iBergen.no) Den 24 år gamle voldtektsmannen ble dømt til tre og et halvt års fengsel og 130.000 kroner i erstatning til sitt offer da saken ble avgjort i Bergen tingrett.

Måtte mer til
Men da ankesaken ble behandlet i Gulating lagmannsrett mente retten at fem voldtekter på fem timer ikke var nok til at man kunne gå utover normen som Høyesterett har fastsatt for erstatning.

« (...) det skal atskillig til før man går over - eller under - normen på 100.000 kroner.» konkluderte Høyesterett i en voldtektsdom fra tidligere i år.

Lokket inn i leilighet
Nyttårsaften 2006 møtte kvinnen det som senere skulle bli hennes voldtektsmann på en fest. De to delte taxi sammen til Bergen sentrum og gikk av ved mannens bolig for å hente mer alkohol.

Men inne i mannens leilighet ventet isteden et fem timers langt mareritt der hun ble voldtatt gang på gang. Flere ganger forsøkte hun å flykte uten hell.

- Svært smertefullt
Overfor lagmannsretten forklarte kvinnen at hun opplevde hendelsen som både fysisk og svært psykisk smertefull. Men det var altså ikke nok til å gå over normalerstatningen.

«På bakgrunn av (...) den faktumbeskrivelse som Høyesterett la til grunn (...), finner ikke lagmannsretten grunnlag for å fravike normen i nærværende sak, og oppreisningserstatningen fastsettes til kr 100.000.»

Fengselsstraffen på tre år og seks måneder ble imidlertid stående.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere