RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Femåring drept under demonstrasjon i Thailand

Ei fem år gammel jente er drept og 37 personer såret under et angrep på en demonstrasjon i provinsen Trat øst i Thailand, opplyser politiet.
Ei fem år gammel jente er drept og 37 personer såret under et angrep på en demonstrasjon i provinsen Trat øst i Thailand, opplyser politiet. Foto: Stringer (NTB/Scanpix)
Sist oppdatert:

Bangkok (NTB-DPA): Ei fem år gammel jente er drept og 37 personer såret under et angrep på en demonstrasjon i provinsen Trat øst i Thailand, opplyser politiet.

Demonstrantene protesterte mot myndighetene, og en protestleder krever nå at statsminister Yingluck Shinawatra tar ansvar for angrepet.

Gjerningsmennene ankom i to små lastebiler idet folk hadde samlet seg til en demonstrasjon i distriktet Khao Saming, som ligger 25 mil øst for Bangkok, lørdag kveld.

Angriperne både skjøt og kastet granater mot folkemengden.

Samtidig ser det ut til at de såkalte rødskjortene, som støtter regjeringen, igjen vil kaste seg inn i konflikten som herjer landet. Søndag holdt representanter for bevegelsen et møte for å diskutere eventuelle mottiltak mot de regjeringskritiske demonstrantene.

Den forente fronten for demokrati mot diktatur (UDD), som er det offisielle navnet på rødskjortene, kaller samlingen for et «krigstrommemøte». Det framholdes at mottiltakene skal være «fredelige».

I 2010 ledet UDD an i protestene mot daværende statsminister Abhisit Vejjajiva. Protestene endte i blodige gateslag, og minst 92 mennesker mistet livet. (©NTB)

Det var her at demonstranter ble angrepet av ukjente gjerningsmenn lørdag kveld. Ei fem år gammel jente ble drept i angrepet i provinsen Trat øst i Thailand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere