Gå til sidens hovedinnhold

Fembarnsfar (30) dømt for knivvold

30-åringen fra Holmlia stakk en mann i ansiktet og halsen med en tapetkniv. Nå er han dømt til fengsel.

SINSEN/OSLO TINGRETT: Saken mot den 30 år gamle fembarnsfaren var nylig til behandling i Oslo tingrett.

Mannen, som er somalisk statsborger, var sammen med tre andre menn og to kvinner på en fest i en leilighet i Sinsenveien den 11.-12. april i fjor.

Alkohold og khat

Ved 22. tiden den 11. april begynte mennene å drikke og tygge khat. Utover natta ble 30-åringen sint og kranglete og kjeklet en del med fornærmede. Det er uklart hva som var årsaken til konflikten, men vitnene mente i retten at 30-åringen var sjalu. Etter å ha forlatt leiligheten en kort stund kom 30-åringen tilbake ved åttetiden på morgenen den 12. april.

Mens han satt på siden av fornærmede i sofaen trakk han plutselig fram en tapetkniv som han stakk den fornærmede mannen i ansiktet, halsen og holderegionen med. Mannen fikk flere kutt som måtte sys, noe som har gitt ham varige arr, blant annet i ansiktet.

Hevdet nødrett

Da en annen festdeltaker gikk imellom ble han truffet av kniven i armen. Dette resulterte i et tolv til femten centimeter langt kutt som måtte sys med tolv sting.

30-åringen erkjente knivstikkingen i retten, men forsvareren hevdet at mannen handlet i nødverge. Oslo tingrett er ikke enig i dette fordi mannen uprovosert dro fram kniven og gikk til angrep på fornærmede.

Meningsløst

Oslo tingrett ser meget alvorlig på forholdet fordi «det fremstår som fullstendig meningsløst og unødvendig, og viser manglende respekt for andres liv og helse».

Tingretten anfører videre at bruk av kniv i sosiale sammenhenger hvor det brukes rusmidler er et tiltakende og alvorlig problem. Allmennpreventive grunner tilsier derfor en streng reaksjon.

Må sone ett år

30-åringen ble dømt til fengsel i ett og et halvt år, hvor de siste seks månedene gjøres betinget med en prøvetid i tre år. Retten mener bruk av kniv er skjerpende, men finner det formildende at mannen ikke tidligere er dømt for vold og har forsørgeransvar for kone og fem barn.

Mannen slapp å betale saksomkostninger fordi retten mener det ikke er mulig for mannen, som går på sosialhjelp, å betale.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag