Femundløpet regner bort

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Enkelte av løypetraseene har allerede blitt forandret pågrunn av vannmengdene.

31.01.06 10:39

Torsdag går startskuddet for Femundløpet 2006, men problemene står i kø for arangøren av løpet. De siste dagers mildvær gjør at løypetraseen går i oppløsning. Allerede nå har løypen blitt lagt om i Folldal, fordi Folla er i ferd med å åpne seg. Glomma kan også bli uframkommelig, både på grunn av mildvær og regn samt økt utslipp av vann i elva, melder Østlendingen.

Reinflokk
Arrangøren av løpet, Femundsløpets venner, opplever hektiske timer for tiden.

- Det er nye utfordringer fra dag til dag. Vi har allerede flyttet deler av løypen og vi er akkurat nå ute på en ny befaring, forteller Løpsleder Torgeir Øren til TV 2 Nettavisen.

Det er ikke bare været som skaper hodebry for arrangørene. En reinflokk ved Fundin kan også skape vanskeligheter. Flokken er på nesten 1.200 dyr og oppholder seg like ved løypetraseen.

- Det er problematisk å ha et slikt løp midt i kjerneområdet for rein, sier fjelloppsynsmann i Folldal, Odd Enget til Østlendingen.

"Plan B"
Han tilføyer at fjelloppsynet vil følge reinens bevegelser helt til selve løpsdagen og arrangøren kan måtte flytte løypetraseen på kort varsel.

Løpsleder Øren forteller at noe må gjøres raskt.

- Det begynner å bli masse vann her nå. Vi skal ta en vurdering i kveld eller i morgen tidlig om vi skal gå for en ”Femundløpet plan B”, sier en hemmelighetsfull Øren til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.